Siirry sisältöön
Tomaattinen possuragu ja parmesaanipolenta

Tomaattinen possuragu ja parmesaanipolenta

Maatiaispossun kasslerpala n. 1,5 kg

4h 30min (josta aktiivista 30min)

8

Helppo

Tämä Pohjois-Italian perinteikkäistä sunnuntaiaterioista vaikutteita ottanut ragu-resepti on taatusti maukas tarjottava juhla-aterialle ja miksei myös arkeen, onhan se lopulta varsin nopea valmistella. Tomaattinen possuragu haudutetaan ajan kanssa suussasulavaksi ja tarjoillaan parmesaanilla maustetun polentan kanssa. Kokoa läheiset pöydän ääreen ja tarjoa heille annos välimeren makua Snellmanin tapaan.

Ainekset

Tomaattinen Possuragu
  • 1.5 kg Snellman Maatiaispossun kasslerpala n. 1,5 kg
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 kpl porkkanaa
  • 3 kpl sellerinvartta
  • 2 kpl sipulia
  • 4 kpl valkosipulinkynttä
  • 3 rkl tomaattipyrettä
  • 2 dl punaviiniä
  • 2 kpl lihaliemikuutiota
  • 2 kpl tölkki tomaattimurskaa (á 500 g)
  • 3 kpl laakerinlehteä
  • 1 tl mustapippuria
  • 3 dl vettä
Polenta
  • 1.5 dl polentasuurimoita
  • 9 dl vettä
  • 0.5 tl suolaa
  • 50 g voita
  • 50 g parmesaaniraastetta

Ohje

Ota liha huoneenlämpöön 1 tunti etukäteen. Leikkaa liha noin kahdeksaan osaan. Ripottele päälle suolaa.

Ruskista liha paistinpannulla öljyssä kovalla lämmöllä. Nosta lihat kattilaan odottamaan.

Kuutioi porkkana, selleri ja kuorittu sipuli pieniksi. Hienonna valkosipuli.

Lisää kasvikset pannulle. Ruskista noin 5–10 minuuttia. Lisää valkosipuli ja tomaattipyree. Lisää punaviini ja murenna joukkoon lihaliemikuutiot.

Kaada seos kattilaan lihojen päälle. Lisää tomaattimurska, laakerinlehdet, mustapippurit ja vesi.

Hauduta kannen alla miedosti kiehuen noin 4–5 tuntia, kunnes liha hajoaa helposti. Lisää tarvittaessa vettä. Revi liha kahdella haarukalla säikeiksi.

Valmista polenta. Keitä vesi kiehuvaksi, mausta suolalla, lisää polentasuurimot koko ajan sekoittaen.

Keitä kevyesti 6–7 minuuttia, kunnes keitos on puuroutunut. Lisää voi ja raastettu parmesaani.

Lusikoi polentaa lautaselle ja nosta päälle ragua. Viimeistele annos tuoreella persiljalla, parmesanraasteella ja mustapippurilla.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 452 g
Energia 517 kJ / 124 kcal 2338 kJ / 562 kcal
Rasva 8.5 g 38.5 g
- josta tyydyttynyttä 3.2 g 14.5 g
Hiilihydraatit 3.2 g 14.5 g
- josta sokereita 1.5 g 6.8 g
Proteiini 8 g 37 g
Ravintokuitu 0.9 g 4.1 g
Suola 0.6 g 2.8 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Kokkaa resepti vaiheittain

Katso koko reseptivideo

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle