Pekonikastike

Pekonikastike

Pekonikastike on täynnä makua ja niinpä se on helppo tapa kruunata pasta kuin pasta. Helposti valmistuva pekonikastike on herkullinen yhdistelmä myös perunoiden tai riisin kanssa. Herra Snellmanin pekonikastike sisältää luonnollisesti maailman suomalaisinta pekonia eli Kunnon pekonia, jonka valmistamme oman maatiaispossumme kuivasuolatusta kyljestä alusta loppuun täällä Pietarsaaressa.

4 30

Ainekset

  • 1 pkt Kunnon pekonia
  • 1 punasipuli
  • 1 porkkana
  • 3-4 rkl tomattipyreetä
  • 1/2 tl sokeria
  • suolaa
  • rouhittua pippuriseosta
  • 2 dl kermaa tai ruokakermaa
  • 1/2 ruukkua ruohosipulia

Pekonikastike — Ohje

  1. Silppua pekoni sekä sipuli ja raasta kuorittu porkkana karkeaksi. Ruskista pekonisilppu kuumassa paistinpannussa. Nosta lautaselle talouspaperin päälle valumaan.
  2. Kuullota sipuli- ja porkkanasilput pekonirasvassa ja nosta sivuun.
  3. Valuta pannuun jäänyt rasva sekajätteeseen. Laita silput, pyree ja sokeri takaisin pannuun, mausta suolalla sekä pippurilla ja valuta kerma päälle, Keitä pari minuuttia kunnes kerma sakenee kastikkeeksi.
  4. Silppua ruohosipuli pekonikastikkeeseen.
  5. Nauti pekonikastike pastan, riisin tai perunoiden kanssa.
pekoni

“Pekoni on yksi tykätyimmistä lihatuotteista ja niinpä me haluttiin tehdä omamme mahdollisimman hyvin. Meidän pekoni on aidosti suomalaista. Suomalaisen lihan lisäksi se nimittäin myös valmistetaan Suomessa.”

Tore, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä