Siirry sisältöön
Pekonikastike

Pekonikastike

Kunnon pekoni 150 g

4

30min työaika | 30min kokonaisaika

Helppo

Pekonikastike on täynnä makua ja niinpä se on helppo tapa kruunata pasta kuin pasta. Helposti valmistuva pekonikastike on herkullinen yhdistelmä myös perunoiden tai riisin kanssa. Herra Snellmanin pekonikastike sisältää luonnollisesti maailman suomalaisinta pekonia eli Kunnon pekonia, jonka valmistamme oman maatiaispossumme kuivasuolatusta kyljestä alusta loppuun täällä Pietarsaaressa.

Ainekset

Pekonikastike
  • 1 kpl Snellman Kunnon pekoni 150 g
  • 1 kpl punasipulia
  • 1 kpl porkkanaa
  • 4 rkl tomaattipyrettä
  • 0.5 tl sokeria
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 tl rouhittua pippurisekoitusta
  • 2 dl ruokakermaa
  • 0.5 kpl ruukkua ruohosipulia

Ohje

Silppua pekoni sekä sipuli ja raasta kuorittu porkkana karkeaksi. Ruskista pekonisilppu kuumassa paistinpannussa. Nosta lautaselle talouspaperin päälle valumaan.

Kuullota sipuli- ja porkkanasilput pekonirasvassa ja nosta sivuun.

Valuta pannuun jäänyt rasva sekajätteeseen. Laita silput, pyree ja sokeri takaisin pannuun, mausta suolalla sekä pippurilla ja valuta kerma päälle, Keitä pari minuuttia kunnes kerma sakenee kastikkeeksi.

Silppua ruohosipuli pekonikastikkeeseen.

Nauti pekonikastike pastan, riisin tai perunoiden kanssa.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 120 g
Energia 737 kJ / 178 kcal 884 kJ / 213 kcal
Rasva 13.7 g 16.4 g
- josta tyydyttynyttä 5.6 g 6.7 g
Hiilihydraatit 5.7 g 6.9 g
- josta sokereita 4 g 4.8 g
Proteiini 7 g 8 g
Ravintokuitu 0.8 g 1 g
Suola 1.5 g 1.8 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle