Pekonikastike
30min
4
Helppo
Ainekset
Pekonikastike
- 1 kpl Snellman Kunnon pekoni 150 g
- 1 kpl punasipulia
- 1 kpl porkkanaa
- 4 rkl tomaattipyrettä
- 0.5 tl sokeria
- 0.5 tl suolaa
- 1 tl rouhittua pippurisekoitusta
- 2 dl ruokakermaa
- 0.5 kpl ruukkua ruohosipulia
Ohje
Silppua pekoni sekä sipuli ja raasta kuorittu porkkana karkeaksi. Ruskista pekonisilppu kuumassa paistinpannussa. Nosta lautaselle talouspaperin päälle valumaan.
Kuullota sipuli- ja porkkanasilput pekonirasvassa ja nosta sivuun.
Valuta pannuun jäänyt rasva sekajätteeseen. Laita silput, pyree ja sokeri takaisin pannuun, mausta suolalla sekä pippurilla ja valuta kerma päälle, Keitä pari minuuttia kunnes kerma sakenee kastikkeeksi.
Silppua ruohosipuli pekonikastikkeeseen.
Nauti pekonikastike pastan, riisin tai perunoiden kanssa.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 120 g | |
---|---|---|
Energia | 737 kJ / 178 kcal | 884 kJ / 213 kcal |
Rasva | 13.7 g | 16.4 g |
- josta tyydyttynyttä | 5.6 g | 6.7 g |
Hiilihydraatit | 5.7 g | 6.9 g |
- josta sokereita | 4 g | 4.8 g |
Proteiini | 7 g | 8 g |
Ravintokuitu | 0.8 g | 1 g |
Suola | 1.6 g | 1.9 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.