Baconsås

Pekonikastike

En baconsås fylld med härliga smaker, perfekt att piffa upp vilken pasta som helst med. Denna lättlagade baconsås passar också bra med potatis eller ris. Herr Snellmans baconsås innehåller naturligtvis världens mest finländska bacon, Riktig bacon, som tillverkas från början till slut här i Jakobstad och görs på kallrökt grissida av vår egen Lantgris.

4 30

Ingredienser

  • 1 pkt Riktig bacon
  • 1 rödlök
  • 1 morot
  • 3-4 msk tomatpuré
  • 1/2 tsk socker
  • salt
  • grovmalen pepparblandning
  • 2 dl grädde eller matgrädde
  • 1/2 kruka gräslök

Gör så här

  1. Strimla baconet och löken och riv den skalade moroten grovt. Bryn baconstrimlorna i en het stekpanna. Låt baconet rinna av på en tallrik täckt med hushållspapper.
  2. Fräs löken och moroten i baconfettet och ställ åt sidan.
  3. Häll det resterande fettet i pannan i blandavfall. Flytta tillbaka den frästa löken och moroten till pannan. Tillsätt socker, tomatpuré krydda med salt och peppar, häll över grädde. Koka några minuter tills grädden tjocknat och du fått en sås.
  4. Hacka gräslöken och tillsätt i såsen.
  5. Avnjut baconsåsen med pasta, ris eller potatis.
bacon

Vi har många gånger fått frågan varför vi inte tillverkar en sådan omtyckt produkt som vanligt bacon här i Jakobstad.
I vårt utbud finns sedan tidigare Extramör bacon, men inte traditionellt råbacon.

Vi har länge drömt om finländskt råbacon. Nya produkter kräver förutom produktutveckling ofta stora investeringar, att utveckla en ny produkt är alltså ingen liten grej. En bit inpå året 2017 började ändå bitarna falla på plats och vi kunde gå vidare med vår idé.

Nu kan vi stolta också erbjuda Riktig bacon – ett enastående mört och smakrikt råbacon.

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept