Tikka masala med strimlad lantgris
25min
4
Lätt
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Snabba filéstrimlor av lantgris 300 g
- 1 burk tikka masala -sås (450 g)
- 2 morötter
- 1 gullök
- 2 vitlökslyftor
- 2 bladselleri
- 2 dl vatten
- 1 kokosmjölk
- 4 dl pärlcouscous
- 1 Grönsaksbuljongtärning
- 2 msk olja för stekning
Till servering
- 1.5 dl turkisk yoghurt
- färska örter
Instruktioner
Skala morötterna och skär i små tärningar. Skala och hacka löken. Skär selleristjälkarna i tunna skivor.
Hetta upp olja i en panna. Tillsätt morötterna och koka i 5–8 minuter. När morötterna börjat få färg, tillsätter du resten av grönsakerna och kokar vidare i cirka 5 minuter. Tillsätt 2 dl vatten och skrapa ner all smak från botten och sidorna av pannan i buljongen. Låt puttra tills vätskan nästan avdunstat.
Tillsätt färdig Tikka Masala-sås och kokosgrädde. Låt sjuda i 5 minuter. Kontrollera smaken, krydda vid behov med salt och peppar.
Hetta upp en skvätt olja i separat panna och bryn filéstrimlorna. Rör ihop köttet med såsen.
Koka pärlcouscous enligt anvisning på förpackningen i vatten som du smaksatt med en grönsaksbuljongtärning.
Servera din Tikka Masala-lantgris med couscous. Om du vill, toppar du portionerna med färska örter och turkisk yoghurt. Servera tillsammans med varmt naanbröd.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 500 g | |
---|---|---|
Energi | 443 kJ / 106 kcal | 2216 kJ / 529 kcal |
Fett | 4.8 g | 23.8 g |
- varav mättat fett | 2.3 g | 11.7 g |
Kolhydrat | 10.2 g | 50.8 g |
- varav sockerarter | 1.4 g | 7.2 g |
Protein | 5 g | 26 g |
Fiber | 0.9 g | 4.3 g |
Salt | 0.4 g | 2 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.