Karamellisoitua possua riisillä ja vihanneksilla
3
25min työaika + 25min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Karamellisoitu possu
- 1 kpl Snellman Maatiaispossun nopeat fileesuikaleet 300 g
- 2 rkl öljyä
- 1 kpl 2–3 cm pala tuoretta inkivääriä
- 1 kpl chiliä
- 2 rkl hunajaa
- 2 rkl fariinisokeria
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 rkl sitruunaruohotahnaa
Lisäksi
- 250 g varsiparsakaalia
- 2 dl basmatiriisiiä
- 1 kpl kevätsipulia
- 1 kpl chiliä
- 1 rkl seesaminsiemeniä
Ohje
Ota suikaleet huoneenlämpöön ½ tuntia ennen valmistamista.
Kuori inkivääri ja hienonna se. Viipaloi myös chili. Siirrä ainekset kulhoon. Mittaa päälle hunaja, sokeri, soijakastike ja sitruunaruohotahna.
Paista suikaleet paistinpannulla öljyssä kypsiksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut mausteet ja anna hautua noin 5 minuuttia.
Valmista riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Paista varsiparsakaalit paistinpannulla öljyssä.
Kokoa annos kulhoon laittamalla pohjalle riisiä, sitten paistetut varsiparsakaalit ja lopuksi paistettua possua. Viimeistele annos seesaminsiemenillä.
Vinkkejä
Karamellipossu valmistuu maukkaasti hitaasti hauduttaen myös kasslerista. Katso mm. kookosvedestä ja fariinisokerista makunsa saava helppo resepti täältä.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 400 g | |
---|---|---|
Energia | 541 kJ / 129 kcal | 2165 kJ / 514 kcal |
Rasva | 3.8 g | 15 g |
- josta tyydyttynyttä | 0.5 g | 2.1 g |
Hiilihydraatit | 16.2 g | 64.7 g |
- josta sokereita | 5 g | 20.2 g |
Proteiini | 7 g | 28 g |
Ravintokuitu | 1.2 g | 4.8 g |
Suola | 0.8 g | 3 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.