Siirry sisältöön
Karamellisoitua possua riisillä ja vihanneksilla

Karamellisoitua possua riisillä ja vihanneksilla

Maatiaispossun nopeat fileesuikaleet 300 g

3

25min työaika + 25min kokonaisaika

Helppo

Karamellisoitua possua, tuoksuvaa riisiä ja rapeaa varsiparsakaalia – Kaukoidän keittiön makuja parhaimmillaan! Koko perheelle maistuvassa annoksessa tasapainottelevat makea, suolainen, hapan, umami sekä jin & jang.

Ainekset

Karamellisoitu possu
Lisäksi
  • 250 g varsiparsakaalia
  • 2 dl basmatiriisiiä
  • 1 kpl kevätsipulia
  • 1 kpl chiliä
  • 1 rkl seesaminsiemeniä

Ohje

Ota suikaleet huoneenlämpöön ½ tuntia ennen valmistamista.

Kuori inkivääri ja hienonna se. Viipaloi myös chili. Siirrä ainekset kulhoon. Mittaa päälle hunaja, sokeri, soijakastike ja sitruunaruohotahna.

Paista suikaleet paistinpannulla öljyssä kypsiksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut mausteet ja anna hautua noin 5 minuuttia.

Valmista riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Paista varsiparsakaalit paistinpannulla öljyssä.

Kokoa annos kulhoon laittamalla pohjalle riisiä, sitten paistetut varsiparsakaalit ja lopuksi paistettua possua. Viimeistele annos seesaminsiemenillä.

Vinkkejä

Karamellipossu valmistuu maukkaasti hitaasti hauduttaen myös kasslerista. Katso mm. kookosvedestä ja fariinisokerista makunsa saava helppo resepti täältä.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 400 g
Energia 541 kJ / 129 kcal 2165 kJ / 514 kcal
Rasva 3.8 g 15 g
- josta tyydyttynyttä 0.5 g 2.1 g
Hiilihydraatit 16.2 g 64.7 g
- josta sokereita 5 g 20.2 g
Proteiini 7 g 28 g
Ravintokuitu 1.2 g 4.8 g
Suola 0.8 g 3 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Kokkaa resepti vaiheittain

Katso koko reseptivideo

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle