Karamelliserad lantgris med ris och grönsaker

Karamellisoitua possua riisillä ja vihanneksilla

Karamelliserad gris, väldoftande ris och krispig broccoli – det österländska kökets smaker går hem också i Norden. I den här perfekta familjerätten samsas det söta, salta och sura i en ypperligt balanserad helhet.

2 25 min

Ingredienser

  • 1 pkt Snellmans filéstrimlor av lantgris 300g
  • 2 msk olja
  • 3 cm lång bit ingefära
  • 1 st chili
  • 2 msk honung
  • 2 msk mörkt socker eller farinsocker
  • 2 msk sojasås
  • 1 msk citrongräspasta
Dessutom
  • 250 g broccolini
  • 2 dl basmatiris
  • 1 skaft vårlök
  • chili
  • sesamfrön

Karamelliserad lantgris med ris och grönsaker — Gör så här

  1. Tag strimlorna i rumstemperatur ca. 30 minuter innan tillredning.
  2. Skala och hacka ingefäran. Gör även mindre bitar av chilin och för över i en skål. Mät upp honungen, sockret, sojan och citrongräspastan.
  3. Stek strimlorna i oljad panna enligt föreskriften. Tillsätt din kryddblandning och låt puttra på i ca. 5 minuter.
  4. Tillred riset enligt föreskriften på förpackningen. Stek broccolini i oljad stekpanna.
  5. Bygg din portion från botten upp, ris följt av broccolinin och avslutningsvis strimlad lantgris. Toppa portionen med sesamfrön.

Tips!

Du kan också göra karamelliserad gris som ett långkok på kassler. Kolla t.ex. in detta recept med kokosvatten och farinsocker, som har några år på nacken.

Strimlor och tärningar

“Hos oss görs strimlor och tärningar alltid av finländskt kött som inte varit nedfryst vid något tillfälle. Vi tillsätter inte heller något vatten. Och visst bryns de vackert och klumpar inte heller ihop sig i stekpannan.”

Kai, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer