Karamelliserad lantgris med ris och grönsaker
3
25min tillagningstid | 25min total tid
Lätt
Ingredienser
Karamelliserad gris
- 1 pkt Snellman Snabba filéstrimlor av lantgris 300 g
- 2 msk olja
- 1 bit färsk ingefära
- 1 chili
- 2 msk honung
- 2 msk farinsocker
- 2 msk sojasås
- 1 msk sitruunaruohotahnaa
Dessutom
- 250 g broccolini
- 2 dl basmatiris
- 1 vårlök
- 1 chili
- 1 msk sesamfrön
Instruktioner
Tag strimlorna i rumstemperatur ca. 30 minuter innan tillredning.
Skala och hacka ingefäran. Gör även mindre bitar av chilin och för över i en skål. Mät upp honungen, sockret, sojan och citrongräspastan.
Stek strimlorna i oljad panna enligt föreskriften. Tillsätt din kryddblandning och låt puttra på i ca. 5 minuter.
Tillred riset enligt föreskriften på förpackningen. Stek broccolini i oljad stekpanna.
Bygg din portion från botten upp, ris följt av broccolinin och avslutningsvis strimlad lantgris. Toppa portionen med sesamfrön.
Tips
Du kan också göra karamelliserad gris som ett långkok på kassler. Kolla t.ex. in detta recept med kokosvatten och farinsocker, som har några år på nacken.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 400 g | |
---|---|---|
Energi | 541 kJ / 129 kcal | 2165 kJ / 514 kcal |
Fett | 3.8 g | 15 g |
- varav mättat fett | 0.5 g | 2.1 g |
Kolhydrat | 16.2 g | 64.7 g |
- varav sockerarter | 5 g | 20.2 g |
Protein | 7 g | 28 g |
Fiber | 1.2 g | 4.8 g |
Salt | 0.8 g | 3 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.