Hoppa till innehållet
Karamelliserad lantgris med ris och grönsaker

Karamelliserad lantgris med ris och grönsaker

Snabba filéstrimlor av lantgris 300 g

3

25min tillagningstid | 25min total tid

Lätt

Karamelliserad lantgris med ris och grönsaker

Ingredienser

Karamelliserad gris
Dessutom
  • 250 g broccolini
  • 2 dl basmatiris
  • 1 vårlök
  • 1 chili
  • 1 msk sesamfrön

Instruktioner

Tag strimlorna i rumstemperatur ca. 30 minuter innan tillredning.

Skala och hacka ingefäran. Gör även mindre bitar av chilin och för över i en skål. Mät upp honungen, sockret, sojan och citrongräspastan.

Stek strimlorna i oljad panna enligt föreskriften. Tillsätt din kryddblandning och låt puttra på i ca. 5 minuter.

Tillred riset enligt föreskriften på förpackningen. Stek broccolini i oljad stekpanna.

Bygg din portion från botten upp, ris följt av broccolinin och avslutningsvis strimlad lantgris. Toppa portionen med sesamfrön.

Tips

Du kan också göra karamelliserad gris som ett långkok på kassler. Kolla t.ex. in detta recept med kokosvatten och farinsocker, som har några år på nacken.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 400 g
Energi 541 kJ / 129 kcal 2165 kJ / 514 kcal
Fett 3.8 g 15 g
- varav mättat fett 0.5 g 2.1 g
Kolhydrat 16.2 g 64.7 g
- varav sockerarter 5 g 20.2 g
Protein 7 g 28 g
Fiber 1.2 g 4.8 g
Salt 0.8 g 3 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Asiatisk mat Enkel mat Snabblagad mat Vardagsmat

fixa receptet steg för steg

Kolla hela receptvideon

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan