Intialainen Butter Pork
Suussa sulavan herkullinen butter pork on loppujen lopuksi erittäin helppo tehdä. Yhdistä naan-leivän ja basmatiriisin kanssa ja nauti!
4-5
60 min
Ainekset
-
- 850 g Maatiaispossun extra ulkofileetä
- 3 rkl turkkilaista jogurttia
- 2 tl Tikka Curry-tahnaa
- öljyä paistamiseen
- Voi-tomaattikastike
-
- 50 g voita
- 1 kpl iso keltasipuli
- 4-6 kpl valkosipulinkynttä
- 2 rkl Kurkumaa
- 1 rkl juustokuminaa
- 1 rkl jauhettuja korianterinsiemeniä
- 2 tl kuminansiemeniä
- 250 g kirsikkatomaatteja
- 4 dl kookosmaitoa
- 1-1,5 tl suolaa
Intialainen Butter Pork — Ohje
-
- Sekoita jogurtti ja Tikka-tahna. Leikkaa possunfilee suupaloiksi ja sekoita jogurtti niihin. Anna levähtää sillä välin kun teet tomaatti-voikastikkeen.
- Hienonna kastiketta varten sipuli ja valkosipuli ohuiksi suikaleiksi. Kuullota sipuleita keskilämmöllä voissa paistokasarissa viisi minuuttia. Lisää kurkuma, juustokumina, korianteri ja kuminansiemenet. Kuullota vielä 2 minuuttia.
- Puolita kirsikkatomaatit . Lisää tomaatit ja kookosmaito kattilaan. Anna kiehua hiljalleen 10-15 minuuttia tai kunnes tomaatit ovat pehmenneet. Soseuta kastike sileäksi sauvasekoittimella.
- Paista possupaloja kuumassa pannussa tai paistokasarissa pari minuuttia, kunnes ne saavat hieman väriä pintaan. Mausta palat suolalla.
- Kaada tomaatti-voikastike pannuun ja anna kypsyä miedolla lämmöllä viisi minuuttia. Tarkista kastikkeen maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
- Tarjoa Butter Pork naanleivän ja keitetyn basmatiriisin kanssa.
“Nämä meidän fileet ja paistit on suomalaista lihaa parhaimmillaan. Gm-vapaa liha tulee suoraan perhetiloilta tänne Pietarsaareen, missä se leikataan käsin. Ja vaihtoehtojakin löytyy moneen makuun.”
Robert, tuotekehittäjä