Indisk butter pork
En indisk läckerhet som formligen smälter i munnen. Mår bäst av att serveras tillsammans med basmatiris och ljummet naanbröd.
4-5
Ingredienser
-
- 850 g Ytterfile extra av lantgris
- 3 msk turkisk yoghurt
- 2 tsk Tikka currysmet
- olja för stekpannan
- Smörtomatsås
-
- 50 g smör
- 1 st stor gul lök
- 4-6 st vitlöksklyftor
- 2 msk gurkmeja
- 1 msk spiskummin
- 1 msk malda korianderfrön
- 2 tsk kumminfrön
- 250 g körsbärstomater
- 4 dl kokosmjölk
- 1-1,5 tsk salt
Indisk butter pork — Gör så här
-
- Rör ihop youghurt och currysmet. Skär passliga munsbitar av grisfilén och rör ihop. Låt stå medan du gör såsen.
- Finhacka löpen och vitlöken till strimlor. Sautera lökblandningen i smör på medelvärme i fem minuter och blanda sen i gurkmeja, spiskummin och korianderfrön. Sautera sen i ytterligare några minuter.
- Halvera körsbärstomaterna. Tillsätt tomathalvorna tillsammans med kokosmjölk och låt puttra i 10-15 minuter tills tomaterna mjuknat ordentligt. Använd stavmixer för att göra blandningen smidig och len.
- Stek grisbitarna i en varm panna eller wok i några minuter, tills ytan börjar få färg. Salta.
- Häll i tomat- och smörblandningen och låt puttra i fem minuter. Smaka av och salta vid behov.
- Servera Butter Pork tillsammans med naanbröd och basmatiris.
“Filéer och stekar är det bästa man får av finländskt kött. Det gmo-fria köttet kommer direkt från våra familjegårdar hit till Jakobstad. Här skärs köttet för hand av våra professionella styckare. I denna produktkategori finns något för alla smaker.”
Robert, produktuvecklare