Hoppa till innehållet
Indisk Butter pork

Indisk Butter pork

1h

4

Lätt

En indisk läckerhet som formligen smälter i munnen. Mår bäst av att serveras tillsammans med basmatiris och ljummet naanbröd.

Ingredienser

Indisk butter pork
  • 1 pkt Snellman Filébiff av lantgris 5 st 550 g
  • 3 msk turkisk yoghurt
  • 2 tsk currypasta
  • 1 tsk olja
Smörtomatsås
  • 1 gullök
  • 4 vitlökslyftor
  • 2 msk gurkmeja
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk malda korianderfrön
  • 2 tsk kummin
  • 250 g körsbärstomat
  • 4 dl kokosmjölk
  • 4 dl kokosmjölk
  • 1.5 tsk salt

Instruktioner

Indisk butter pork — Gör så här
  1. Rör ihop youghurt och currysmet. Skär passliga munsbitar av grisfilén och rör ihop. Låt stå medan du gör såsen.

  2. Finhacka löpen och vitlöken till strimlor. Sautera lökblandningen i smör på medelvärme i fem minuter och blanda sen i gurkmeja, spiskummin och korianderfrön. Sautera sen i ytterligare några minuter.

  3. Halvera körsbärstomaterna. Tillsätt tomathalvorna tillsammans med kokosmjölk och låt puttra i 10-15 minuter tills tomaterna mjuknat ordentligt. Använd stavmixer för att göra blandningen smidig och len.

  4. Stek grisbitarna i en varm panna eller wok i några minuter, tills ytan börjar få färg. Salta.

  5. Häll i tomat- och smörblandningen och låt puttra i fem minuter. Smaka av och salta vid behov.

  6. Servera Butter Pork tillsammans med naanbröd och basmatiris.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 300 g
Energi 752 kJ / 181 kcal 2256 kJ / 544 kcal
Fett 13.6 g 40.8 g
- varav mättat fett 10.9 g 32.6 g
Kolhydrat 3.5 g 10.5 g
- varav sockerarter 2.5 g 7.4 g
Protein 10 g 29 g
Fiber 1 g 3 g
Salt 0.7 g 2.2 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

En indisk läckerhet som formligen smälter i munnen. Mår bäst av att serveras tillsammans med basmatiris och ljummet naanbröd.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan