Hoppa till innehållet
Indisk Butter pork

Indisk Butter pork

4

1h tillagningstid | 1h total tid

Lätt

En indisk läckerhet som formligen smälter i munnen. Mår bäst av att serveras tillsammans med basmatiris och ljummet naanbröd.

Ingredienser

Indisk butter pork
  • 1 pkt Snellman Filébiff av lantgris 5 st 550 g
  • 3 msk turkisk yoghurt
  • 2 tsk currypasta
  • 1 tsk olja
Smörtomatsås
  • 1 gullök
  • 4 vitlökslyftor
  • 2 msk gurkmeja
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk malda korianderfrön
  • 2 tsk kummin
  • 250 g körsbärstomat
  • 4 dl kokosmjölk
  • 4 dl kokosmjölk
  • 1.5 tsk salt

Instruktioner

Indisk butter pork — Gör så här

Rör ihop youghurt och currysmet. Skär passliga munsbitar av grisfilén och rör ihop. Låt stå medan du gör såsen.

Finhacka löpen och vitlöken till strimlor. Sautera lökblandningen i smör på medelvärme i fem minuter och blanda sen i gurkmeja, spiskummin och korianderfrön. Sautera sen i ytterligare några minuter.

Halvera körsbärstomaterna. Tillsätt tomathalvorna tillsammans med kokosmjölk och låt puttra i 10-15 minuter tills tomaterna mjuknat ordentligt. Använd stavmixer för att göra blandningen smidig och len.

Stek grisbitarna i en varm panna eller wok i några minuter, tills ytan börjar få färg. Salta.

Häll i tomat- och smörblandningen och låt puttra i fem minuter. Smaka av och salta vid behov.

Servera Butter Pork tillsammans med naanbröd och basmatiris.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 300 g
Energi 752 kJ / 181 kcal 2256 kJ / 544 kcal
Fett 13.6 g 40.8 g
- varav mättat fett 10.9 g 32.6 g
Kolhydrat 3.5 g 10.5 g
- varav sockerarter 2.5 g 7.4 g
Protein 10 g 29 g
Fiber 1 g 3 g
Salt 0.7 g 2.2 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan