Indisk butter pork

Intialainen Butter Pork

En indisk läckerhet som formligen smälter i munnen. Mår bäst av att serveras tillsammans med basmatiris och ljummet naanbröd.

4-5

Ingredienser

  • 850 g Ytterfile extra av lantgris
  • 3 msk turkisk yoghurt
  • 2 tsk Tikka currysmet
  • olja för stekpannan
Smörtomatsås
  • 50 g smör
  • 1 st stor gul lök
  • 4-6 st vitlöksklyftor
  • 2 msk gurkmeja
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk malda korianderfrön
  • 2 tsk kumminfrön
  • 250 g körsbärstomater
  • 4 dl kokosmjölk
  • 1-1,5 tsk salt

Indisk butter pork — Gör så här

  1. Rör ihop youghurt och currysmet. Skär passliga munsbitar av grisfilén och rör ihop. Låt stå medan du gör såsen.
  2. Finhacka löpen och vitlöken till strimlor. Sautera lökblandningen i smör på medelvärme i fem minuter och blanda sen i gurkmeja, spiskummin och korianderfrön. Sautera sen i ytterligare några minuter.
  3. Halvera körsbärstomaterna. Tillsätt tomathalvorna tillsammans med kokosmjölk och låt puttra i 10-15 minuter tills tomaterna mjuknat ordentligt. Använd stavmixer för att göra blandningen smidig och len.
  4. Stek grisbitarna i en varm panna eller wok i några minuter, tills ytan börjar få färg. Salta.
  5. Häll i tomat- och smörblandningen och låt puttra i fem minuter. Smaka av och salta vid behov.
  6. Servera Butter Pork tillsammans med naanbröd och basmatiris.
Filéer och stekar

“Filéer och stekar är det bästa man får av finländskt kött. Det gmo-fria köttet kommer direkt från våra familjegårdar hit till Jakobstad. Här skärs köttet för hand av våra professionella styckare. I denna produktkategori finns något för alla smaker.”

Robert, produktuvecklare

Rate

Dela

Kommentarer