
Täytetyt korealaiset krepit
1h 20min (josta aktiivista 20min)
4
Helppo
Ainekset
- 1 kpl Snellman Naudan nopeat ja rapeat fileelastut spicy Korean 250 g
- 250 g punakaalia
- 1 kpl porkkanaa
- 2 kpl kevätsipulin vartta
- 60 g tuoretta babypinaattia
- 2 rkl riisiviinietikkaa
- 1 rkl seesamiöljyä
- 1 rkl sokeria
- 2 tl seesaminsiemeniä
- 0.3 tl suolaa
- 2 rkl majoneesia
Taikina
- 1 kpl kananmunaa
- 2.5 dl kevytmaitoa
- 1 dl tattarijauhoa
- 0.5 tl suolaa
- 2 rkl voita paistamiseen
Ohje
-
Vatkaa 1 kananmunan rakenne rikki kulhossa vispilällä. Lisää 2,5 dl maitoa, 1 dl tattarijauhoja ja ½ tl suolaa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan turvota vähintään yksi tunti.
-
Leikkaa 250 g punakaalia veitsellä tai juustohöylällä ohuiksi suikaleiksi.
-
Kuori ja raasta 1 porkkana raastimen isoimmalla terällä. Hienonna 2 kevätsipulia (säästä hieman koristeluun).
-
Yhdistä kaali, porkkanaraaste, kevätsipuli ja 60 g pinaattia kulhossa. Mausta riisiviinietikalla (2 rkl) , seesamiöljyllä (1 rkl) , sokerilla (1 rkl), seesaminsiemenillä (2 tl) ja suolalla (½ tl). Sekoita ja anna maustua jääkaapissa.
-
Kuumenna isolla paistinpannulla nokare voita. Paista taikinasta isoja ohuita lettuja (1 dl taikinaa per lettu). Sekoita taikinaa välillä, sillä jauho valuu helposti kulhon pohjalle.
-
Paista fileelastut airfryerissä 180 asteessa noin 8 minuuttia. Sekoita kastike kypsien lastujen joukkoon.
-
Kokoa krepit. Nosta lettu lautaselle ja lisää päälle kaalisalaattia. Nosta päälle fileelastut. Viimeistele majoneesilla, kevätsipulilla ja seesaminsiemenillä.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 250 g | |
---|---|---|
Energia | 609 kJ / 146 kcal | 1522 kJ / 364 kcal |
Rasva | 7.6 g | 19 g |
- josta tyydyttynyttä | 2.6 g | 6.6 g |
Hiilihydraatit | 12.1 g | 30.2 g |
- josta sokereita | 5 g | 12.5 g |
Proteiini | 7 g | 17 g |
Ravintokuitu | 1.4 g | 3.6 g |
Suola | 1 g | 2.5 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.