Siirry sisältöön
Banh Mi Hot Dogit

Banh Mi Hot Dogit

All Natural Chorizo grillimakkara 230 g

2h 30min

4

Helppo

Tämä Pata porisee -blogin resepti oli mukana “All Natural -makumatka” -kilpailussa, jossa haastoimme suomalaisia ruokabloggaajia kehittämään oman reseptinsä lisäaineettomista All Natural -makkaroistamme.

Ainekset

Banh Mi Hot Dogit
Hot dog sämpylät
  • 3.75 dl rasvatonta maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 500 g vehnäjauhoja
  • 35 g voita
  • 1 tl suolaa
Hölskykurkut
  • 0.5 kpl kurkkua
  • 1 tl suolaa
  • 3 tl sokeria
  • 1 tl etikkaa

Ohje

  1. Valmista ensin hot dog -sämpylät. Sekoita kaikki ainekset ja vaivaa yleiskoneella 10 minuuttia tai käsin vähintään kaksinkertainen aika

  2. Anna taikinan levätä kulhossa noin 30 minuuttia

  3. Kun taikina on saanut levätä, leivo se tangoksi ja leikkaa tanko 12 palaan. Laita leivinpaperilla peitetylle pellille ja kohota liinan alla noin 1 1/2 tuntia. Lämmitä uuni 225 asteeseen ja paista sämpylöitä noin 10 minuuttia

  4. Taikinan kohotessa voi valmistaa hölskykurkut. Leikkaa kurkku ohuiksi siivuiksi lasipurkkiin mandoliinia tai juustohöylää apuna käyttäen. Ripottele suola ja sokeri päälle sekä lisää etikka. Sulje kansi ja hölskytä purkkia minuutin ajan, niin että kurkuista irtoaa neste. Hölskykurkut voi säilyttä kylmässä

  5. Suikaloi varhaiskaali esimerkiksi juustohöylällä. Kuori ja suikaloi porkkana. Huuhtele ja suikaloi kevätsipulinvarsi

  6. Paista Chorizo nakit pannulla tai grillissä

  7. Halkaise sämpylä, laita Chorizo alimmaiseksi ja lisää päälle varhaiskaali-, porkkana- ja kevätsipulisuikaleita sekä korianteria tai lehtipersiljaa. Viimeistele hodarit majoneesilla.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 360 g
Energia 1209 kJ / 288 kcal 4351 kJ / 1035 kcal
Rasva 9.4 g 33.8 g
- josta tyydyttynyttä 3.2 g 11.5 g
Hiilihydraatit 39.4 g 142 g
- josta sokereita 7.8 g 27.9 g
Proteiini 10 g 35 g
Ravintokuitu 3.9 g 14.1 g
Suola 1.4 g 5 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Tämä Pata porisee -blogin resepti oli mukana “All Natural -makumatka” -kilpailussa, jossa haastoimme suomalaisia ruokabloggaajia kehittämään oman reseptinsä lisäaineettomista All Natural -makkaroistamme.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle