Báhn Mi Hot Dog
Detta recept från Pata porisee bloggen var med i vår tävling ”All Natural-smakresa”. I tävlingen utmanade vi finländska bloggare att skapa sitt eget recept med våra helt tillsatsfria All Natural-korvar.
4
Ingredienser
-
- 4 hot dog bröd
- 4 Snellman All Natural Chorizo -korvar
- strimlad nykål
- vårlök
- koriander och/eller bladpersilja
- majonnäs
- hot dog -bröd
-
- 3.75 dl mjölk
- 50 g jäst
- 500 g vetemjöl
- 35 g smör (rumstemperatur)
- 1 tsk salt
- Inlagd gurka:
-
- 0.5 gurka
- 1 tsk salt
- 3 tsk socker
- 1 tsk ättika
Báhn Mi Hot Dog — Gör så här
-
- Förbered först hot dog-bröden. Blanda alla ingredienser och knåda degen i en köksmaskin i 10 minuter eller för hand i åtmistone 20 minuter
- Låt degen jäsa i en skål i ca 30 minuter
- När degen har fått jäsa, baka den till en stång och skär den i 12 bitar. Lägg bakplåtspapper på en plåt och låt semlorna jäsa under en handduk i ca 1 1/2 timme. Värm ugnen till 225 grader och grädda semlorna i ca 10 minuter
- Under jäsningen kan du göra den inlagda gurkan. Skiva gurkan i tunna skivor med en mandolin eller osthyvel och lägg skivorna i en glasburk. Strö över salt och socker och tillsätt ättika. Stäng locket och skaka burken i en minut så att vätskan från gurkan frigörs. Den inlagda gurkan kan förvaras kallt
- Skiva nykålen med t.ex. en osthyvel
- Stek Chorizo-korven i pannan eller på grillen
- Skär upp semlorna, lägg korven underst och sätt på strimlor av nykål, morot och vårlök samt koriander eller bladpersilja. Servera med majonnäs.
”Våra All Natural-produkter är helt tillsatsfria. Det kanske låter enkelt, men det innebar många års arbete för att få produkterna så bra som vi ville ha dem. Lösningen var i slutändan att tillsätta ännu mera kött och testa olika kryddblandningar. Nu kan man enkelt konstatera att det minsann lönade sig.”
Kim, produktutvecklare