Báhn Mi Hot Dog

Báhn Mi Hot Dog

Detta recept från Pata porisee bloggen var med i vår tävling ”All Natural-smakresa”. I tävlingen utmanade vi finländska bloggare att skapa sitt eget recept med våra helt tillsatsfria All Natural-korvar.

4

Ingredienser

  • 4 hot dog bröd
  • 4 Snellman All Natural Chorizo -korvar
  • strimlad nykål
  • vårlök
  • koriander och/eller bladpersilja
  • majonnäs
hot dog -bröd
  • 3.75 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 500 g vetemjöl
  • 35 g smör (rumstemperatur)
  • 1 tsk salt
Inlagd gurka:
  • 0.5 gurka
  • 1 tsk salt
  • 3 tsk socker
  • 1 tsk ättika

Báhn Mi Hot Dog — Gör så här

  1. Förbered först hot dog-bröden. Blanda alla ingredienser och knåda degen i en köksmaskin i 10 minuter eller för hand i åtmistone 20 minuter
  2. Låt degen jäsa i en skål i ca 30 minuter
  3. När degen har fått jäsa, baka den till en stång och skär den i 12 bitar. Lägg bakplåtspapper på en plåt och låt semlorna jäsa under en handduk i ca 1 1/2 timme. Värm ugnen till 225 grader och grädda semlorna i ca 10 minuter
  4. Under jäsningen kan du göra den inlagda gurkan. Skiva gurkan i tunna skivor med en mandolin eller osthyvel och lägg skivorna i en glasburk. Strö över salt och socker och tillsätt ättika. Stäng locket och skaka burken i en minut så att vätskan från gurkan frigörs. Den inlagda gurkan kan förvaras kallt
  5. Skiva nykålen med t.ex. en osthyvel
  6. Stek Chorizo-korven i pannan eller på grillen
  7. Skär upp semlorna, lägg korven underst och sätt på strimlor av nykål, morot och vårlök samt koriander eller bladpersilja. Servera med majonnäs.
makkarat-all-natural-770×428

Våra All Natural-produkter är helt tillsatsfria. Det kanske låter enkelt, men det innebar många års arbete för att få produkterna så bra som vi ville ha dem. Lösningen var i slutändan att tillsätta ännu mera kött och testa olika kryddblandningar. Nu kan man enkelt konstatera att det minsann lönade sig.

Rate

Dela

Kommentarer