Báhn Mi Hot Dog

Báhn Mi Hot Dog

Detta recept från Pata porisee bloggen var med i vår tävling ”All Natural-smakresa”. I tävlingen utmanade vi finländska bloggare att skapa sitt eget recept med våra helt tillsatsfria All Natural-korvar.

4

Ingredienser

  • 4 hot dog bröd
  • 4 Snellman All Natural Chorizo -korvar
  • strimlad nykål
  • vårlök
  • koriander och/eller bladpersilja
  • majonnäs
hot dog -bröd
  • 3.75 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 500 g vetemjöl
  • 35 g smör (rumstemperatur)
  • 1 tsk salt
Inlagd gurka:
  • 0.5 gurka
  • 1 tsk salt
  • 3 tsk socker
  • 1 tsk ättika

Báhn Mi Hot Dog — Gör så här

  1. Förbered först hot dog-bröden. Blanda alla ingredienser och knåda degen i en köksmaskin i 10 minuter eller för hand i åtmistone 20 minuter
  2. Låt degen jäsa i en skål i ca 30 minuter
  3. När degen har fått jäsa, baka den till en stång och skär den i 12 bitar. Lägg bakplåtspapper på en plåt och låt semlorna jäsa under en handduk i ca 1 1/2 timme. Värm ugnen till 225 grader och grädda semlorna i ca 10 minuter
  4. Under jäsningen kan du göra den inlagda gurkan. Skiva gurkan i tunna skivor med en mandolin eller osthyvel och lägg skivorna i en glasburk. Strö över salt och socker och tillsätt ättika. Stäng locket och skaka burken i en minut så att vätskan från gurkan frigörs. Den inlagda gurkan kan förvaras kallt
  5. Skiva nykålen med t.ex. en osthyvel
  6. Stek Chorizo-korven i pannan eller på grillen
  7. Skär upp semlorna, lägg korven underst och sätt på strimlor av nykål, morot och vårlök samt koriander eller bladpersilja. Servera med majonnäs.
Korvar All Natural

”Våra All Natural-produkter är helt tillsatsfria. Det kanske låter enkelt, men det innebar många års arbete för att få produkterna så bra som vi ville ha dem. Lösningen var i slutändan att tillsätta ännu mera kött och testa olika kryddblandningar. Nu kan man enkelt konstatera att det minsann lönade sig.”

Kim, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer