
Bibimbap maatiaispossulla ja paahdetulla munakoisolla
45min
6
Keskitaso
Ainekset
- 6 dl riisiä
- 300 g porkkanaa
- 1 kpl kurkkua
- 1 kpl tulista silmusalaattia tai ituja
- 0.5 kpl nippu kevätsipulia
- 1 kpl munakoisoa
- 1 kpl Snellman Maatiaispossun valkosipuli-tomaatti fileepihvi 5 kpl 690g
- 6 kpl kananmunaa
Gochujang-kastike
- 3 rkl gochujang-chilitahnaa
- 2 rkl seesamiöljyä
- 3 rkl vettä
- 1 rkl sokeria
- 2 kpl valkosipulin kynttä murskattuna
Ohje
-
Keitä riisi paketin ohjeiden mukaisesti. Valmista gochujang-kastike. Mittaa ainekset kulhoon ja murskaa joukkoon valkosipuli, sekoita.
-
Leikkaa munakoiso viipaleiksi ja sivele kastiketta munakoisoviipaleiden pintaan. Paista munakoisot pannulla molemmin puolin kauniin ruskeaksi.
-
Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi. Kuori porkkana ja leikkaa suikaleiksi. Hienonna kevätsipuli.
-
Paista Snellmanin marinoidut maatiaispossun fileepihvit kypsiksi tilkassa öljyä, kuumalla pannulla noin 2–3 minuuttia per puoli. Viipaloi paistetut pihvit.
-
Kasaa kulho: Lisää riisiä kulhon pohjalle. Pirskottele riisin pinnalle gochujang-kastiketta. Asettele päälle viipaloitua lihaa, paistettua munakoisoa ja kasviksia. Viimeistele kulho paistetulla kananmunalla.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 550 g | |
---|---|---|
Energia | 487 kJ / 116 kcal | 2680 kJ / 637 kcal |
Rasva | 3.7 g | 20.3 g |
- josta tyydyttynyttä | 0.8 g | 4.2 g |
Hiilihydraatit | 13.6 g | 75 g |
- josta sokereita | 2 g | 11 g |
Proteiini | 6 g | 33 g |
Ravintokuitu | 1.3 g | 7.3 g |
Suola | 0.4 g | 2.3 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.