Siirry sisältöön
Kana-onigirit

Kana-onigirit

Paahdettu kanalastu chili-sitruuna 180 g

1t työaika | 1t 15min kokonaisaika

Keskitaso

Nämä herkkukolmiot vaativat hieman sorminäppäryyttä, mutta ovat jokaisen vaiheen arvoisia! Snellmanin chilillä ja sitruunalla maustetut paahdetut kanalastut hienonnetaan ja sekoitetaan maustetun sushiriisin kanssa. Onigirin sisälle sujautetaan nokare tuorejuustoa ja komeuden ympärille kääräistään pala merilevää. Herkullista ja yllättävän ruokaisaa!

Ainekset

  • 1 kpl Snellman Paahdettu kanalastu chili-sitruuna 180 g
  • 4 dl raakaa sushiriisiä riisiä
  • 4.75 dl vettä
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 100 g valkosipulituorejuustoa
  • 12 kpl ruohosipulia
  • 2 kpl palaa nori-merilevää (leikattuna n. 5 cm x 11 cm -paloiksi)

Ohje

Huuhtele raakaa sushiriisiä siivilän avulla, juoksevan veden alla, kunnes huuhteluvesi on kirkasta. Lisää huuhdeltu riisi sekä 4,75 dl vettä kattilaan ja anna seistä kannella peitettynä 10 minuuttia. Kuumenna kannella peitettyä riisikattilaa, kunnes riisi alkaa kiehua, käännä lämpö pienimmälle teholle ja anna kiehua hiljalleen 10 min. Katkaise lämpö ja anna riisin levätä kannen alla vielä 10 min. Siirrä kypsä riisi isoon kulhoon ja jäähdytä nopeasti. Riisin kiehuessa voit tehdä sushietikkaliemen sekoittamalla riisiviinietikan, sokerin ja suolan keskenään. Kun sushiriisi on jäähtynyt, mausta se sushi-etikkaliemellä.

Hienonna kanalastut veitsen avulla muruksi ja sekoita soijakastike sen joukkoon. Hienonna 6 ruohosipulin vartta. Sekoita maustettu ja jäähtynyt sushiriisi, hienonnettu rouhosipuli ja kanalastumuru keskenään.

Hienonna loputkin rouhosipulin varsista ja sekoita ne tuorejuuston sekaan.

Muotoile onigirit. Ota n. 1 dl kanariisiä ja muotoile se kolmion muotoon pienen tuorekelmupalan päälle. Paina riisikolmion keskelle pieni syvennys. Lusikoi syvennykseen reilu 1 tl tuorejuustotäytettä ja lisää päälle n. 0,5 dl kanariisiä. Muotoile onigiri sille ominaisen kolmion muotoon tuorekelmun avulla. Painele onigiri mahdollisimman tiiviiksi. Voit käyttää muotoilussa tuorekelmun sijaan myös onigirimuotteja. Jos riisi tarttuu liikaa sormiisi, voit kastella kädet veteen aina ennen muotoilua. Toista loppujen onigirien kanssa.

Aseta leikatut nori-levyt puoliksi onigirin ympärille.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos g
Energia 611 kJ / 145 kcal 0 kJ / 0 kcal
Rasva 2.8 g 0 g
- josta tyydyttynyttä 1.3 g 0 g
Hiilihydraatit 22.6 g 0 g
- josta sokereita 2.6 g 0 g
Proteiini 6 g 0 g
Ravintokuitu 1.2 g 0 g
Suola 1.1 g 0 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

kokkaa resepti vaiheittain

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle