Hoppa till innehållet
Onigiri med kyckingflarn

Onigiri med kyckingflarn

Rostade kycklingflarn chili-citron 180 g

1h tillagningstid | 1h 15min total tid

Medel

Dessa läckra delikatesstrianglar må kräva en del fingerfärdighet, men det är helt klart mödan värt. Snellmans kycklingflarn med chili- och citronsmak blandas först med sushiris och färskost och sveps in i läckert nori-sjögräs. Mättande och gott i samma paket.

Ingredienser

Instruktioner

Skölj sushiris under rinnande vatten i en sil tills vattnet är klart. Lägg det sköljda riset samt 4,75 dl vatten i kastrull och låt stå under lock i 10 minuter. Värm nu upp riskastrillen till kokningspunkten. När riset kokar vrider du ner värmen och låter puttra i 10 minuter. Släck ner värmen och låt riset vila under lock ytterligare 10 minuter. Flytta det färdiga riset i en skål och kyl ned snabbt. Medan riset kokar kan du blanda ihop risvinsvinäger, socker och salt. När riset väl kokat kryddar du det med vätskeblandningen.

Använd kniv och hacka kycklingflarnen till smulor och rör ihop med sojasås. Finhacka 6 gräslöksskaft. Rör ihop med smaksatta och kryddade sushiriset med gräslök och kycklingflarn.

Finhacka nu också återstående gräslök och rör ihop med färskosten.
Forma dina onigiri. Tag cirka 1 dl kycklingris och forma till små trianglar på en liten bit färskfilm. Tryck in en liten fördjupning mitt i ristriangeln. Tag en dryg tesked färskost och toppa med 0,5 dl kycklingris. Använd
färskfilmen för att ge onigirin sin kännspaka triangelform. Packa onigirin så tät som möjligt. Det finns också onigiriformer att använda vid formandet. Om riset tenderar att fastna i fingrarna kan du doppa fingrarna i vatten innan du börjar forma. Upprepa proceduren.

Använd dina nori-sjögräsark för att halvt omsluta dina onigirin.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering g
Energi 611 kJ / 145 kcal 0 kJ / 0 kcal
Fett 2.8 g 0 g
- varav mättat fett 1.3 g 0 g
Kolhydrat 22.6 g 0 g
- varav sockerarter 2.6 g 0 g
Protein 6 g 0 g
Fiber 1.2 g 0 g
Salt 1.1 g 0 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

fixa receptet steg-för-steg

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan