Helppo karamellipossu

Karamelliserad kassler

Helppoa kuin heinänteko. Tai siis, karamellipossun teko, mutta helppoa kuitenkin! Kookosvedellä, fariinisokerilla ja sopivilla mausteilla saat luotuoa perinteiselle kasslerille uuden ulottuvuuden.

4

Ainekset

  • 1 pala Maatiaispossun kassler (n. 1 kg)
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 rkl vettä
  • 3,3 dl kookosvettä (tai kookosmaitoa)
  • 1 kpl salottisipuli
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 0,5 dl kalakastiketta
  • 0,5 tl mustapippuria

Helppo karamellipossu — Ohje

  1. Leikkaa kassler 3x3 cm paloiksi poikkisyin. Kuori ja silppua salottisipuli, hienonna valkosipulinkynnet.
  2. Pane fariinisokeri ja vesi paistokasariin ja kuumenna kunnes seos kuplii ja sokeri sulaa. Lisää pannulle lihapalat, sipulit, mausteet ja kookosvesi. (Voit vaihtoehtoisesti käyttää kookosmaitoa, mutta ruoka poikkeaa silloin alkuperäisestä. Kookosvesi on kirkasta)
  3. Kiehauta ja vähennä levyn lämpöä siten, että seos kiehuu hiljalleen. Älä peitä kannella. Anna lihan kiehua 1 1/2 tuntia aina silloin tällöin sekoittaen. Nesteen tulisi tänä aikana haihtua ja possun karamellisoitua.
  4. Tarjoa karamellipossu keitetyn basmatiriisin kanssa. Koristele tuoreella chilillä ja korianterisilpulla.
Fileet ja paistit

“Nämä meidän fileet ja paistit on suomalaista lihaa parhaimmillaan. Gm-vapaa liha tulee suoraan perhetiloilta tänne Pietarsaareen, missä se leikataan käsin. Ja vaihtoehtojakin löytyy moneen makuun.”

Robert, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit