Siirry sisältöön
Helppo karamellipossu

Helppo karamellipossu

Maatiaispossun kasslerpala n. 1,5 kg

2h

4

Helppo

Helppoa kuin heinänteko. Tai siis, karamellipossun teko, mutta helppoa kuitenkin! Kookosvedellä, fariinisokerilla ja sopivilla mausteilla saat luotuoa perinteiselle kasslerille uuden ulottuvuuden.

Ainekset

Helppo karamellipossu

Ohje

Leikkaa kassler 3×3 cm paloiksi poikkisyin. Kuori ja silppua salottisipuli, hienonna valkosipulinkynnet.

Pane fariinisokeri ja vesi paistokasariin ja kuumenna kunnes seos kuplii ja sokeri sulaa. Lisää pannulle lihapalat, sipulit, mausteet ja kookosvesi. (Voit vaihtoehtoisesti käyttää kookosmaitoa, mutta ruoka poikkeaa silloin alkuperäisestä. Kookosvesi on kirkasta)

Kiehauta ja vähennä levyn lämpöä siten, että seos kiehuu hiljalleen. Älä peitä kannella. Anna lihan kiehua 1 1/2 tuntia aina silloin tällöin sekoittaen. Nesteen tulisi tänä aikana haihtua ja possun karamellisoitua.

Tarjoa karamellipossu keitetyn basmatiriisin kanssa. Koristele tuoreella chilillä ja korianterisilpulla.

Vinkki!

Karamellisoitua possua voit valmistaa myös Maatiaispossun nopeista fileesuikaleista.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 200 g
Energia 1246 kJ / 297 kcal 2492 kJ / 594 kcal
Rasva 12.5 g 25 g
- josta tyydyttynyttä 4.3 g 8.7 g
Hiilihydraatit 30 g 60 g
- josta sokereita 13 g 26.1 g
Proteiini 15 g 30 g
Ravintokuitu 0.2 g 0.3 g
Suola 1.2 g 2.5 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle