Karamelliserad kassler

Karamelliserad kassler

Lätt som en plätt, eller då alltså en karamelliserad kassler kanske! En bra grundråvara gör att du har alla förutsättningar att lyckas. Ge kasslern en rejäl omgång i farinsocker, kokosvatten och en smakrik kryddblandning och du har en bra start på en rejäl måltid.

4

Ingredienser

  • 1 bit Kassler av lantgris (kring 1 kg)
  • 1 dl farinsocker
  • 2 msk vatten
  • 3,3 dl kokosvatten
  • 1 st chalottenlök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0,5 dl fisksås
  • 0,5 tsk svartpeppar

Karamelliserad kassler — Gör så här

  1. Skär kasslern i bitar på 3 x 3 cm. Skala och strimla löken och hacka vitlöken.
  2. Värm upp farinsockret och vattnet i en wok tills den når kokpunkten och sockret smälter. Lägg i köttbitarna, löken, kryddorna och kokosvattnet (du kan också använda kokosmjölk, men då avviker receptet rejält från orginalet, eftersom kokosvatten är klart)
  3. Koka upp och låt sen blandningen puttra på, täck inte in med lock. Låt koka i 90 minuter, rör om nu och då. Målet är att vätskan försvinner och kasslern karamelliseras.
  4. Servera kasslern med kokt basmatiris, dekorera med färsk chili och koriander.
Filéer och stekar

“Filéer och stekar är det bästa man får av finländskt kött. Det gmo-fria köttet kommer direkt från våra familjegårdar hit till Jakobstad. Här skärs köttet för hand av våra professionella styckare. I denna produktkategori finns något för alla smaker.”

Robert, produktuvecklare

Rate

Dela

Kommentarer