Karamelliserad kassler
2h
4
Lätt
Ingredienser
Helppo karamellipossu
- 0.5 pkt Snellman Kasslerbit av lantgris ca 1,5 kg
- 1 dl farinsocker
- 2 msk vatten
- 3.3 dl kokosvatten
- 1 schalottenlök
- 2 vitlökslyftor
- 0.5 dl fisksås
- 0.5 tsk svartpeppar
Instruktioner
Karamelliserad kassler
Skär kasslern i bitar på 3 x 3 cm. Skala och strimla löken och hacka vitlöken.
Värm upp farinsockret och vattnet i en wok tills den når kokpunkten och sockret smälter. Lägg i köttbitarna, löken, kryddorna och kokosvattnet (du kan också använda kokosmjölk, men då avviker receptet rejält från orginalet, eftersom kokosvatten är klart)
Koka upp och låt sen blandningen puttra på, täck inte in med lock. Låt koka i 90 minuter, rör om nu och då. Målet är att vätskan försvinner och kasslern karamelliseras.
Servera kasslern med kokt basmatiris, dekorera med färsk chili och koriander.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 200 g | |
---|---|---|
Energi | 1246 kJ / 297 kcal | 2492 kJ / 594 kcal |
Fett | 12.5 g | 25 g |
- varav mättat fett | 4.3 g | 8.7 g |
Kolhydrat | 30 g | 60 g |
- varav sockerarter | 13 g | 26.1 g |
Protein | 15 g | 30 g |
Fiber | 0.2 g | 0.3 g |
Salt | 1.2 g | 2.5 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.