Karamelliserad kassler
Lätt som en plätt, eller då alltså en karamelliserad kassler kanske! En bra grundråvara gör att du har alla förutsättningar att lyckas. Ge kasslern en rejäl omgång i farinsocker, kokosvatten och en smakrik kryddblandning och du har en bra start på en rejäl måltid.
4
120 min
Ingredienser
-
- 1 bit Kassler av lantgris (kring 1 kg)
- 1 dl farinsocker
- 2 msk vatten
- 3,3 dl kokosvatten
- 1 st chalottenlök
- 2 st vitlöksklyftor
- 0,5 dl fisksås
- 0,5 tsk svartpeppar
Karamelliserad kassler — Gör så här
-
- Skär kasslern i bitar på 3 x 3 cm. Skala och strimla löken och hacka vitlöken.
- Värm upp farinsockret och vattnet i en wok tills den når kokpunkten och sockret smälter. Lägg i köttbitarna, löken, kryddorna och kokosvattnet (du kan också använda kokosmjölk, men då avviker receptet rejält från orginalet, eftersom kokosvatten är klart)
- Koka upp och låt sen blandningen puttra på, täck inte in med lock. Låt koka i 90 minuter, rör om nu och då. Målet är att vätskan försvinner och kasslern karamelliseras.
- Servera kasslern med kokt basmatiris, dekorera med färsk chili och koriander.
“Filéer och stekar är det bästa man får av finländskt kött. Det gmo-fria köttet kommer direkt från våra familjegårdar hit till Jakobstad. Här skärs köttet för hand av våra professionella styckare. I denna produktkategori finns något för alla smaker.”
Robert, produktuvecklare