Hoppa till innehållet
Karamelliserad kassler

Karamelliserad kassler

4

2h tillagningstid | 2h total tid

Lätt

Lätt som en plätt, eller då alltså en karamelliserad kassler kanske! En bra grundråvara gör att du har alla förutsättningar att lyckas. Ge kasslern en rejäl omgång i farinsocker, kokosvatten och en smakrik kryddblandning och du har en bra start på en rejäl måltid.

Ingredienser

Helppo karamellipossu
  • 1 pkt Snellman Kassler av lantgris ca 650 g
  • 1 dl farinsocker
  • 2 msk vatten
  • 3.3 dl kokosvatten
  • 1 schalottenlök
  • 2 vitlökslyftor
  • 0.5 dl fisksås
  • 0.5 tsk svartpeppar

Instruktioner

Karamelliserad kassler

Skär kasslern i bitar på 3 x 3 cm. Skala och strimla löken och hacka vitlöken.

Värm upp farinsockret och vattnet i en wok tills den når kokpunkten och sockret smälter. Lägg i köttbitarna, löken, kryddorna och kokosvattnet (du kan också använda kokosmjölk, men då avviker receptet rejält från orginalet, eftersom kokosvatten är klart)

Koka upp och låt sen blandningen puttra på, täck inte in med lock. Låt koka i 90 minuter, rör om nu och då. Målet är att vätskan försvinner och kasslern karamelliseras.

Servera kasslern med kokt basmatiris, dekorera med färsk chili och koriander.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 200 g
Energi 1138 kJ / 271 kcal 2276 kJ / 542 kcal
Fett 10.8 g 21.7 g
- varav mättat fett 3.8 g 7.5 g
Kolhydrat 30 g 60 g
- varav sockerarter 13 g 26.1 g
Protein 13 g 26 g
Fiber 0.2 g 0.3 g
Salt 1.2 g 2.4 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan