Nopea Bulgogi

Nopea Bulgogi

Tulta ja lihaa korealaisittain, eli klassinen bulgogi. Marinoitu liha valmistetaan perinteisellä tavalla, bulgogi tarkoittaa käytännössä tulta ja lihaa, mutta ateria on vain niin tulinen kuin itse haluat. Reseptissä mausteisuus on maltillinen, mutta liha parasta kotimaista A-luokkka.

2 25 min

Ainekset

  • 250 g Snellman Naudan nopeat paistisuikaleet 250 g
  • 2 tl seesamiöljyä paistamiseen
Kastike
  • 3 rkl soijaa
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 3 cm pitkä pala inkivääriä
  • 1 kpl valkosipulikynsi
  • 0,5 kpl chili
Lisäksi
  • 1,5 dl basmatiriisiä
  • 2 kpl kevätsipulia varsineen
  • 1 kpl porkkana
  • 2 tl seesaminsiemeniä (mustia)

Nopea Bulgogi — Ohje

  1. Kuori inkivääri ja valkosipuli. Leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Viipaloi myös chili. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään kulhossa.
  2. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Hienonna kevätsipulit. Kuori porkkana ja leikkaa siitä ohuita suikaleita kuorimaveitsellä.
  4. Ruskista liha seesamiöljyssä ja sekoita joukkoon kastike. Anna hautua muutama minuutti, kunnes kastike on tahmeaa.
  5. Jaa riisi annoskulhoihin. Lisää päälle liha, porkkanasuikaleet ja hienonnettu kevätsipulit. Viimeistele annos seesaminsiemenillä.
Suikaleet ja kuutiot

“Meillä suikaleet ja kuutiot tehdään aina pakastamattomasta suomalaisesta lihasta eikä niihin lisätä vettä tai käytetä ruiskusuolausta. Ja kyllähän ne ruskistuu kauniisti ja pysyy irtonaisina pannulla.”

Kai, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit