Snabb bulgogi

Nopea Bulgogi

Klassiskt koreanskt eldkött. Bulgogi är en kombination av orden ’eld’ och ’kött’, men elden hänvisar mer till klassiska tillredningsmetoder än till kryddighet. Kryddar gör du enligt tycke och smak, men med Snellmans snabba strimlor vet du att råvarorna är världsklass.

2 25

Ingredienser

  • 250 g Snellman snabba stekstrimlor av nöt 250 g
  • 2 tsk sesamolja för stekning
Sås
  • 3 msk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk farinsocker
  • 3 cm bit ingefära
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0,5 st chili
Dessutom
  • 1,5 dl basmatiris
  • 2 st vårlök med stjälk
  • 1 st morot
  • 2 tsk sesamfrön (svarta)

Snabb bulgogi — Gör så här

  1. Skala ingefäran och vitlöken och skär i tunna skivor. Gör samma sak med chilin. Blanda såsingredienserna i en skål.
  2. Koka ris enligt föreskrifterna på förpackningen.
  3. Hacka vårlöken, skala moroten och skär tunna strimlor av den med t.ex. en skalkniv.
  4. Bryn köttet i sesamolja och rör i såsen. Låt puttra i någon minut tills konsistensen blir modell kletig.
  5. Fördela ris i portionsskålar. Toppa med kött, morotsstrimlor och vårlök och avrunda med sesamfrön.
Strimlor och tärningar

“Hos oss görs strimlor och tärningar alltid av finländskt kött som inte varit nedfryst vid något tillfälle. Vi tillsätter inte heller något vatten. Och visst bryns de vackert och klumpar inte heller ihop sig i stekpannan.”

Kai, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer