Hoppa till innehållet
Snabb bulgogi

Snabb bulgogi

Snabba stekstrimlor av nöt 250 g

2

25min tillagningstid | 25min total tid

Lätt

Klassiskt koreanskt eldkött. Bulgogi är en kombination av orden ’eld’ och ’kött’, men elden hänvisar mer till klassiska tillredningsmetoder än till kryddighet. Kryddar gör du enligt tycke och smak, men med Snellmans snabba strimlor vet du att råvarorna är världsklass.

Ingredienser

Snabb bulgogi
Sås
  • 3 msk sojasås
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk farinsocker
  • 1 bit färsk ingefära
  • 1 vitlökslyftor
  • 0.5 chili
  • 1 Dessutom
Dessutom
  • 1.5 dl basmatiris
  • 2 salladslökar med stjälk
  • 1 morotter
  • 2 tsk svarta sesamfrön

Instruktioner

Skala ingefäran och vitlöken och skär i tunna skivor. Gör samma sak med chilin. Blanda såsingredienserna i en skål.
Koka ris enligt föreskrifterna på förpackningen.
Hacka vårlöken, skala moroten och skär tunna strimlor av den med t.ex. en skalkniv.
Bryn köttet i sesamolja och rör i såsen. Låt puttra i någon minut tills konsistensen blir modell kletig.
Fördela ris i portionsskålar. Toppa med kött, morotsstrimlor och vårlök och avrunda med sesamfrön.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 280 g
Energi 814 kJ / 193 kcal 2280 kJ / 542 kcal
Fett 5.6 g 15.8 g
- varav mättat fett 2 g 5.5 g
Kolhydrat 23.5 g 65.8 g
- varav sockerarter 4.9 g 13.6 g
Protein 12 g 34 g
Fiber 1.5 g 4.1 g
Salt 2 g 5.7 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

fixa receptet steg för steg

kolla hela receptvideon

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan