
Rapeat possu-gyozat
1h 30min
4
Keskitaso
Ainekset
Täyte
- 1 kpl Snellman Kunnon sika-nauta jauheliha 23 % 400 g
- 200 g valkokaalia
- 1 tl suolaa
- 2 kpl kevätsipulia
- 0.5 kpl ruukkua korianteria
- 1 kpl pieni pala tuoretta inkivääriä
- 3 kpl valkosipulinkynttä
- 3 rkl soijakastiketta
- 2 rkl seesamiöljyä
Lisäksi
- 1 kpl pkt (n. 36 kpl, n. 300 g) valmiita gyoza-taikinakuoria sulatettuina (halkaisija n. 10 cm)
- 3 rkl öljyä paistamiseen
- 2 dl vettä
- 2.5 rkl perunajauhoja
- 1.5 rkl vehnäjauhoja
Mausteinen soijakastike
- 1 dl soijakastiketta
- 0.25 dl riisiviinietikkaa
- 2 rkl seesamiöljyä
- 2 tl seesaminsiemeniä
- 1 kpl pieni punainen chili
- 2 rkl silputtua ruohosipulia
Ohje
-
Valmista kastike. Sekoita hienonnettu chili ja ruohosipuli muiden kastikkeen raaka-aineiden kanssa. Anna maustua sen aikaa kun valmistat gyozat.
-
Valmista gyoza-täyte. Raasta valkokaali karkeaksi raasteeksi. Sekoita suola kaalin joukkoon ja puristele kaalia reilun minuutin verran, jotta se pehmenee.
-
Sekoita hienonnettu kevätsipuli ja korianteri sekä raastettu inkivääri ja valkosipulinkynnet täytteen muiden raaka-aineiden kanssa tasaiseksi massaksi. Vaivaa massaa käsin muutaman minuutin ajan.
-
Nosta taikinakuoren keskelle noin 2 tl täytettä. Kostuta taikinakuoren sisäpuolen toinen reuna vedellä. Sulje taikinareunat täytteen ympärille tiiviisti. Asettele täytetyt gyozat leivinpaperin päälle ja peitä puhtaalla keittiöpyyhkeellä.
-
Sekoita vesi, perunajauhot ja vehnäjauho keskenään sekaisin.
-
Lämmitä 2 rkl öljyä paistinpannulla. Aseta 7 gyozaa pannulle kehän muotoon ja kypsennä pari minuuttia keskilämmöllä, ilman kantta, kunnes mykyjen pohjat alkavat saamaan hieman väriä.
-
Kaada n. ½ dl jauho-vesiseosta mykyjen ympärille, laske hieman lämpöä ja kypsennä 5 minuuttia kannen alla – tai kunnes neste on haihtunut ja gyozat ovat kypsyneet. Taikinaa saa olla mykyjen ympärillä melko ohut kerros, jotta se rapeutuisi mukavasti.
-
Toista vaiheet loppujen mykyjen kanssa. Tarjoile mykyt kummin päin tahansa: rapea jauhotaikina päällimmäisenä tai alla.
-
Tarjoile mykyjen kanssa mausteista soijakastiketta.
Vinkkejä
Varmimmin löydät taikinakuoria aasialaisten ruokakauppojen pakastealtaasta
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos g | |
---|---|---|
Energia | 792 kJ / 190 kcal | 0 kJ / 0 kcal |
Rasva | 11.5 g | 0 g |
- josta tyydyttynyttä | 3.4 g | 0 g |
Hiilihydraatit | 15.1 g | 0 g |
- josta sokereita | 1.2 g | 0 g |
Proteiini | 7 g | 0 g |
Ravintokuitu | 0.5 g | 0 g |
Suola | 2.3 g | 0 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.