Siirry sisältöön
Rapeat possu-gyozat

Rapeat possu-gyozat

Kunnon sika-nauta jauheliha 23 % 400 g

4

1t 30min työaika | 1t 30min kokonaisaika

Keskitaso

Jos et ole vielä kokeillut askarrella näitä ihania aasialaisia taikinanyyttejä, jotka tunnetaan myös nimellä gyoza, niin nyt olisi korkea aika! Ohuen taikinakuoren väliin sujautetaan herkullinen jauhelihatäyte ja reunat rypytetään kauniisti kiinni. Mykyt paistetaan pannulla rapeiksi ja tarjoillaan ihanan maustetun soijakastikkeen kanssa. Oikea makumatka Aasiaan!

Ainekset

Täyte
  • 1 kpl Snellman Kunnon sika-nauta jauheliha 23 % 400 g
  • 200 g valkokaalia
  • 1 tl suolaa
  • 2 kpl kevätsipulia
  • 0.5 kpl ruukkua korianteria
  • 1 kpl pieni pala tuoretta inkivääriä
  • 3 kpl valkosipulinkynttä
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl seesamiöljyä
Lisäksi
  • 1 kpl pkt (n. 36 kpl, n. 300 g) valmiita gyoza-taikinakuoria sulatettuina (halkaisija n. 10 cm)
  • 3 rkl öljyä paistamiseen
  • 2 dl vettä
  • 2.5 rkl perunajauhoja
  • 1.5 rkl vehnäjauhoja
Mausteinen soijakastike
  • 1 dl soijakastiketta
  • 0.25 dl riisiviinietikkaa
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 2 tl seesaminsiemeniä
  • 1 kpl peini punainen chili
  • 2 rkl silputtua ruohosipulia

Ohje

Valmista kastike. Sekoita hienonnettu chili ja ruohosipuli muiden kastikkeen raaka-aineiden kanssa. Anna maustua sen aikaa kun valmistat gyozat.

Valmista gyoza-täyte. Raasta valkokaali karkeaksi raasteeksi. Sekoita suola kaalin joukkoon ja puristele kaalia reilun minuutin verran, jotta se pehmenee.

Sekoita hienonnettu kevätsipuli ja korianteri sekä raastettu inkivääri ja valkosipulinkynnet täytteen muiden raaka-aineiden kanssa tasaiseksi massaksi. Vaivaa massaa käsin muutaman minuutin ajan.

Nosta taikinakuoren keskelle noin 2 tl täytettä. Kostuta taikinakuoren sisäpuolen toinen reuna vedellä. Sulje taikinareunat täytteen ympärille tiiviisti. Asettele täytetyt gyozat leivinpaperin päälle ja peitä puhtaalla keittiöpyyhkeellä.

Sekoita vesi, perunajauhot ja vehnäjauho keskenään sekaisin.

Lämmitä 2 rkl öljyä paistinpannulla. Aseta 7 gyozaa pannulle kehän muotoon ja kypsennä pari minuuttia keskilämmöllä, ilman kantta, kunnes mykyjen pohjat alkavat saamaan hieman väriä.

Kaada n. ½ dl jauho-vesiseosta mykyjen ympärille, laske hieman lämpöä ja kypsennä 5 minuuttia kannen alla – tai kunnes neste on haihtunut ja gyozat ovat kypsyneet. Taikinaa saa olla mykyjen ympärillä melko ohut kerros, jotta se rapeutuisi mukavasti.

Toista vaiheet loppujen mykyjen kanssa. Tarjoile mykyt kummin päin tahansa: rapea jauhotaikina päällimmäisenä tai alla.

Tarjoile mykyjen kanssa mausteista soijakastiketta.

Vinkkejä

Varmimmin löydät taikinakuoria aasialaisten ruokakauppojen pakastealtaasta

Ravintosisältö

/ 100g / Annos g
Energia 792 kJ / 190 kcal 0 kJ / 0 kcal
Rasva 11.5 g 0 g
- josta tyydyttynyttä 3.4 g 0 g
Hiilihydraatit 15.1 g 0 g
- josta sokereita 1.2 g 0 g
Proteiini 7 g 0 g
Ravintokuitu 0.5 g 0 g
Suola 2.3 g 0 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Kokkaa resepti vaiheittain

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle