Hoppa till innehållet
Krispig gyoza med färsfyllning

Krispig gyoza med färsfyllning

Malet kött av gris och nöt 23 % 400 g

1h 30min

4

Medel

Om du inte testat att göra härliga asiatiska dumplings, även kända som gyoza, är det definitivt dags nu! Vem skulle inte gilla en läcker köttfärsfyllning i den silkestunna degskorpan med vackert fogade kanter. Knytena steks i panna tills de är knapriga och serveras med en underbart kryddad sojasås. Ett riktigt asiatiskt smakäventyr!

Ingredienser

Fyllning
Dessutom
  • 1 Gyoza-deg (frysvara) 300 g (ca. 36-38 blad)
  • 3 msk olja för stekning
  • 2 dl vatten
  • 2.5 msk potatismjöl
  • 1.5 msk vetemjöl
Mausteinen soijakastike
  • 1 dl sojasås
  • 0.25 dl risvinäger
  • 2 msk sesamolja
  • 2 tsk sesamfrön
  • 1 små röd chili
  • 2 msk hackad gräslök

Instruktioner

Tillred såsen. Rör ihop finhackad chili och gräslök med övriga sås ingredienser. Låt såsen ta smak medan du tillreder dina degknyten.
Tillred först fyllningen. Riv vitkålen grovt. Rör ner salt och kläm kålen i någon minut för att mjuka upp den.
Rör ner finhackad vårlök, koriander och riven ingefära samt vitlöksklyftorna till en jämn massa. Knåda fyllningen för hand i några minuter.
Placera cirka 2 tsk fyllning i mitten av en degbit. Fukta ena kanten av degen med vatten och omslut fyllningen till ett knyte, täta väl! Placera fyllda knyten på en bakplåt med papper och täck in med en ren kökshandduk.
Rör nu ihop vatten, potatismjöl och vetemjöl.
Värm 2 msk olja i en stekpanna. Placera 7 gyoza på pannan i en cirkel och stek i några minuter utan lock på medelvärme tills du märker att knytena börjar få färg på undersidan.
Häll cirka 0,5 dl av mjöl- och vattenblandningen över dina knyten, sänk temperaturen lite och låt puttra under lock i 5 minuter, eller tills det att vätskan dunstat och gyozorna mognat. Deghöljet runt dina knyten får vara ganska tunt, så blir slutresultatet krispigare.
Upprepa stek- och kokproceduren med återstående knyten. Gyozorna serverar du vilken väg du själv väljer.
Servera tillsammans med kryddig sojasås.

Tips

Bästa stället att hitta degskal för gyoza är i frysdisken vid matbutiker med asiatisk inriktning.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering g
Energi 792 kJ / 190 kcal 0 kJ / 0 kcal
Fett 11.5 g 0 g
- varav mättat fett 3.4 g 0 g
Kolhydrat 15.1 g 0 g
- varav sockerarter 1.2 g 0 g
Protein 7 g 0 g
Fiber 0.5 g 0 g
Salt 2.3 g 0 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

fixa receptet steg-för-steg

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan