Tantanmen
4
35min työaika | 35min kokonaisaika
Keskitaso
Ainekset
- 1 kpl Snellman Kunnon naudan jauheliha 20 % 400 g
- 1 rkl öljyä
- 1 kpl 2–3 cm pala tuoretta inkivääriä
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 1 rkl miriniä tai riisiviinietikkaa
- 1 rkl La doubanjiang -tahnaa tai muuta chilitahnaa
- 0.5 tl suolaa
Keittopohja
- 5 dl kana- tai kasvislientä (tai vettä + liemikuutio)
- 5 dl kookosmaitoa
- 2 rkl soijakastiketta
- 2 rkl maapähkinävoita
- 1 rkl riisiviinietikkaa
- 1 rkl chiliöljyä
- 1 rkl sokeria
- 65 g babypinaattia
Lisäksi
- 200 g ramen-nuudeleita
- 3 kpl kevätsipulin vartta
- 2 kpl keitettyä kananmunaa
Ohje
Kuori ja hienonna inkivääri ja valkosipulinkynnet.
Ruskista jauheliha pannulla rapeaksi tilkassa öljyä. Lisää inkivääri, valkosipuli, mirinkastike, doubanjiang-tahna ja suola. Paista vielä hetki.
Keitä kananmunat kypsiksi (6–7 min). Laita jääkylmään veteen. Kuori ja halkaise kananmunat.
Mittaa kaikki keittopohjan ainekset paitsi pinaatti kattilaan. Kuumenna lähes kiehuvaksi ja lisää pinaatti. Älä keitä.
Keitä nuudeli pakkauksen ohjeen mukaan.
Hienonna kevätsipulit.
Jaa nuudelit keittokulhoihin ja kaada päälle keittopohjaa, kunnes nuudelit peittyvät. Lisää paistettu jauheliha. Viimeistele keitto kanamunan puolikkaalla ja kevätsipulilla.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 500 g | |
---|---|---|
Energia | 713 kJ / 171 kcal | 3566 kJ / 857 kcal |
Rasva | 12.3 g | 61.6 g |
- josta tyydyttynyttä | 7.2 g | 35.9 g |
Hiilihydraatit | 8.8 g | 43.8 g |
- josta sokereita | 1.6 g | 8.1 g |
Proteiini | 7 g | 34 g |
Ravintokuitu | 0.7 g | 3.3 g |
Suola | 0.9 g | 4.5 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.