Hoppa till innehållet
Tantanmen

Tantanmen

Malet kött av nöt 20 % 400 g

4

35min tillagningstid | 35min total tid

Medel

Tantanmen är en nudelsoppa från den japanska matlagningsskatten, och den serveras tillsammans med rejält kryddat malet kött och kokt ägg. Smakens hemlighet ligger i den läckra kokosbuljongen, som kryddas med soja, risvinsvinäger, jordnötssmör och chiliolja. Även om portionen består av många olika element är en tantanmen både enkel och snabb att tillreda.

Ingredienser

Keittopohja
  • 5 dl kycklingbuljong
  • 5 dl kokosmjölk
  • 2 msk sojasås
  • 2 msk jordnötssmör
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk chiliolja
  • 1 msk socker
  • 65 g babyspenat
Dessutom
  • 200 g ramen-nudlar
  • 3 vårlöksstjälke
  • 2 kokt ägg

Instruktioner

Skala och finhacka ingefäran och vitlöksklyftorna.

Bryn malet kött i pannan ordentligt i en skvätt olja. Tillsätt ingefära, vitlök och mirinsåsen, doubanjiang-pasta och salt. Stek ännu en stund.

Hårdkoka äggen (6-7 minuter). Ställ i iskallt vatten. Skala och halvera äggen.

Mät upp alla soppans ingredienser i en kastrull, men lämna ännu bort spenaten. Värm upp till kokningspunkten och tillsätt spenat, men koka den inte.

Koka nudlarna enligt förpackningens föreskrifter.

Finhacka vårlöken.

Fördela nudlar i soppskålar och häll över soppan tills nudlarna blir under vätskan. Fyll på med malet kött och toppa med ägghalvor och rödlök.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 500 g
Energi 713 kJ / 171 kcal 3566 kJ / 857 kcal
Fett 12.3 g 61.6 g
- varav mättat fett 7.2 g 35.9 g
Kolhydrat 8.8 g 43.8 g
- varav sockerarter 1.6 g 8.1 g
Protein 7 g 34 g
Fiber 0.7 g 3.3 g
Salt 0.9 g 4.5 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

fixa receptet steg-för-steg

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan