Crispy pork katsu
30min
4
Helppo
Ainekset
- 1 kpl Snellman Maatiaispossun Nopeat ja rapeat fileeviipaleet 300 g
- 0.5 dl öljyä paistamiseen
Tonkatsu-kastike
- 4 rkl ketsuppia
- 2 rkl worcestershire-kastiketta
- 2 rkl sokeria
- 2 tl soijakastiketta
- 1 tl valkoviinietikkaa
- 1 tl sinappia
Jogurtti-limekastike
- 1 dl maustamatonta jogurttia
- 1 kpl limeä
Lisäksi
- 3 dl basmatiriisiiä
- 150 g punakaalia
- 1 kpl ruukku korianteria tai lehtipersiljaa
- 0.5 kpl mietoa tuoretta chiliä
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 2 kpl kevätsipulin vartta
Ohje
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
Hienonna kaali ohuiksi suikaleiksi. Hienonna korianteri. Viipaloi chili ohuiksi siivuiksi. Yhdistä punakaali, korianteri ja chili kulhossa ja mausta etikalla. Anna maustua.
Valmista tonkatsukastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
Valmista jogurtti-limekastike raastamalla limen kuori jogurtin sekaan. Halkaise lime ja purista joukkoon mehu.
Kuumenna pannulla reilusti öljyä ja halutessasi nokare voita. Paista pihvejä keskilämmöllä noin 2 minuuttia / puoli, kunnes pinta on kauniin kullanruskea. Nosta pihvit talouspaperin päälle hetkeksi, jotta ylimääräinen rasva valuu pois.
Hienonna kevätsipulit. Viipaloi pihvit.
Kokoa annos. Lisää lautaselle keitettyä riisiä ja marinoitua kaalisalaattia. Nosta päälle viipaloidut pihvit. Lisää tonkatsu- ja jogurttikastiketta. Viimeistele annos hienonnetulla kevätsipulilla.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 375 g | |
---|---|---|
Energia | 592 kJ / 141 kcal | 2220 kJ / 528 kcal |
Rasva | 4.3 g | 16.1 g |
- josta tyydyttynyttä | 0.6 g | 2.1 g |
Hiilihydraatit | 20.4 g | 76.4 g |
- josta sokereita | 4 g | 15 g |
Proteiini | 5 g | 19 g |
Ravintokuitu | 1 g | 3.7 g |
Suola | 0.9 g | 3.5 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.