
Crispy pork katsu
30min
4
Lätt
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Snabba och krispiga filéskivor av lantgris 300 g
- 0.5 dl olja för stekning
Tonkatsu-sås
- 4 msk tomatketchup
- 2 msk worcestershiresås
- 2 msk socker
- 2 tsk sojasås
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 1 tsk senap
Yoghurt-limesås
- 1 dl naturell jugurt
- 1 lime
Dessutom
- 3 dl basmatiris
- 150 g rödkål
- 1 koriander
- 0.5 mild färsk chili
- 1 msk vitvinsvinäger
- 2 vårlöksstjälke
Instruktioner
-
Koka riset enligt föreskrifterna på förpackningen.
-
Gör tunna strimlor av kålen. Finhacka koriander. Gör tunna skivor av chili. Kombinera kål, koriander och chili i en skål som du smaksätter med ättika. Låt ta smak.
-
Gör tonkatsusåsen genom att röra ihop samtliga ingredienser.
-
Yoghurtlimesåsen gör du genom att riva limeskal in bland yoghurten. Halvera ännu din lime och kläm i saften också.
-
Värm rejält med olja i pannan och tillsätt en nypa smör om du vill. Stek biffarna på medeltemperatur i ca 2 minuter per sida, tills ytan blir vackert gyllenbrun. Lyft biffarna på en bit hushållspapper för en stund för att avlägsna överlopps fett.
-
Finhacka vårlöken. Strimla biffen.
-
Bygg upp din portion. Börja med ris och marinerad kålsallad. Toppa med köttskivorna. Häll över tonkatsusås och yoghurtsås. Avrunda med finhackad vårlök.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 375 g | |
---|---|---|
Energi | 592 kJ / 141 kcal | 2220 kJ / 528 kcal |
Fett | 4.3 g | 16.1 g |
- varav mättat fett | 0.6 g | 2.1 g |
Kolhydrat | 20.4 g | 76.4 g |
- varav sockerarter | 4 g | 15 g |
Protein | 5 g | 19 g |
Fiber | 1 g | 3.7 g |
Salt | 0.9 g | 3.5 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.