Crispy pork katsu
30min
4
Lätt
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Snabba och krispiga filéskivor av lantgris 300 g
- 0.5 dl olja för stekning
Tonkatsu-sås
- 4 msk tomatketchup
- 2 msk worcestershiresås
- 2 msk socker
- 2 tsk sojasås
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 1 tsk senap
Yoghurt-limesås
- 1 dl naturell jugurt
- 1 lime
Dessutom
- 3 dl basmatiris
- 150 g rödkål
- 1 koriander
- 0.5 mild färsk chili
- 1 msk vitvinsvinäger
- 2 vårlöksstjälke
Instruktioner
Koka riset enligt föreskrifterna på förpackningen.
Gör tunna strimlor av kålen. Finhacka koriander. Gör tunna skivor av chili. Kombinera kål, koriander och chili i en skål som du smaksätter med ättika. Låt ta smak.
Gör tonkatsusåsen genom att röra ihop samtliga ingredienser.
Yoghurtlimesåsen gör du genom att riva limeskal in bland yoghurten. Halvera ännu din lime och kläm i saften också.
Värm rejält med olja i pannan och tillsätt en nypa smör om du vill. Stek biffarna på medeltemperatur i ca 2 minuter per sida, tills ytan blir vackert gyllenbrun. Lyft biffarna på en bit hushållspapper för en stund för att avlägsna överlopps fett.
Finhacka vårlöken. Strimla biffen.
Bygg upp din portion. Börja med ris och marinerad kålsallad. Toppa med köttskivorna. Häll över tonkatsusås och yoghurtsås. Avrunda med finhackad vårlök.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 375 g | |
---|---|---|
Energi | 592 kJ / 141 kcal | 2220 kJ / 528 kcal |
Fett | 4.3 g | 16.1 g |
- varav mättat fett | 0.6 g | 2.1 g |
Kolhydrat | 20.4 g | 76.4 g |
- varav sockerarter | 4 g | 15 g |
Protein | 5 g | 19 g |
Fiber | 1 g | 3.7 g |
Salt | 0.9 g | 3.5 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.