Hoppa till innehållet
Crispy pork katsu

Crispy pork katsu

Snabba och krispiga filéskivor av lantgris 300 g

4

30min tillagningstid | 30min total tid

Lätt

En läcker och knaprig crispy pork katsu gör du busenkelt av våra snabba och krispiga filéskivor av lantgris. Måltiden blir komplett med ris, kryddad rödkål och två enkla såser. Våra färdigt panerade, saftiga biffar gör matlagningen smidig, du får i princip helheten klar medan riset kokar!

Ingredienser

Tonkatsu-sås
  • 4 msk tomatketchup
  • 2 msk worcestershiresås
  • 2 msk socker
  • 2 tsk sojasås
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk senap
Yoghurt-limesås
  • 1 dl naturell jugurt
  • 1 lime
Dessutom
  • 3 dl basmatiris
  • 150 g rödkål
  • 1 koriander
  • 0.5 mild färsk chili
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 vårlöksstjälke

Instruktioner

Koka riset enligt föreskrifterna på förpackningen.

Gör tunna strimlor av kålen. Finhacka koriander. Gör tunna skivor av chili. Kombinera kål, koriander och chili i en skål som du smaksätter med ättika. Låt ta smak.

Gör tonkatsusåsen genom att röra ihop samtliga ingredienser.

Yoghurtlimesåsen gör du genom att riva limeskal in bland yoghurten. Halvera ännu din lime och kläm i saften också.

Värm rejält med olja i pannan och tillsätt en nypa smör om du vill. Stek biffarna på medeltemperatur i ca 2 minuter per sida, tills ytan blir vackert gyllenbrun. Lyft biffarna på en bit hushållspapper för en stund för att avlägsna överlopps fett.

Finhacka vårlöken. Strimla biffen.

Bygg upp din portion. Börja med ris och marinerad kålsallad. Toppa med köttskivorna. Häll över tonkatsusås och yoghurtsås. Avrunda med finhackad vårlök.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 375 g
Energi 605 kJ / 144 kcal 2270 kJ / 539 kcal
Fett 4.2 g 15.7 g
- varav mättat fett 0.5 g 1.9 g
Kolhydrat 21 g 78.7 g
- varav sockerarter 4 g 15 g
Protein 5 g 19 g
Fiber 1 g 3.8 g
Salt 1 g 3.7 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

fixa receptet steg-för-steg

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan