Rapeat possu-kimchinuudelit
25min (josta aktiivista 10min)
4
Helppo
Ainekset
- 1 kpl Snellman Maatiaispossun nopeat ja rapeat fileelastut Shanghai sizzle 350 g
- 2 kpl kananmunaa
- 2 kpl paksoita
- 2 kpl merileväarkkia tai 1 dl valmista merilevälastua
- 200 g Udon-nuudelia
- 200 g kimchiä
- 1 rkl öljyä
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 rkl paahdettua seesamiöljyä
- 1 rkl vaahterasiirappia
- 2 tl seesaminsiemeniä
- 0.5 tl punaista chilirouhetta
Ohje
Keitä kananmunia 4–5 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä, kuori ja halkaise ne.
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
Irrota paksoin lehdet ja leikkaa isommat tarvittaessa muutamaan osaan. Taittele merileväarkit kääröksi ja leikkaa saksilla pieniksi paloiksi.
Kypsennä fileelastut airfyerissa 180 asteessa 8–10 minuutin ajan.
Sillä välin kun fileelastut kypsyvät kuumenna pannulla rypsiöljy. Lisää kimchi ja paista 2 minuuttia. Lisää paksoi paista vielä hetki. Mausta soijakastikkeella, seesamiöljyllä ja vaahterasiirapilla. Lisää nuudelit ja hienonnettu merilevä.
Sekoita kypsät fileelastut pakkauksen mukana tulleen kastikkeen kanssa.
Kokoa annoksiksi. Lisää lautaselle nuudelia ja nosta päälle fileelastuja sekä kananmunan puolikas. Viimeistele seesaminsiemenillä ja chilirouheella.
Vinkkejä
Oikaise kypsillä nuudeleilla. Korvaa reseptissä oleva määrä 2 pkt (á 200 g) kypsiä Udon-nuudeleita. Voit korvata myös merileväarkit 1 dl valmiita merilevälastuja.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 300 g | |
---|---|---|
Energia | 484 kJ / 116 kcal | 1453 kJ / 347 kcal |
Rasva | 5.7 g | 17 g |
- josta tyydyttynyttä | 1 g | 3 g |
Hiilihydraatit | 9.6 g | 28.8 g |
- josta sokereita | 2.6 g | 7.8 g |
Proteiini | 6 g | 18 g |
Ravintokuitu | 0.8 g | 2.4 g |
Suola | 1.1 g | 3.2 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.