Hoppa till innehållet
Ugnsfilé av gris med apelsinsmak

Ugnsfilé av gris med apelsinsmak

Kryddad ugnsfilé av lantgris ca 1,4 kg

8

Lätt

Här har ni ett lite annorlunda och gott recept: ugnsfilé med apelsinsmak, varsågoda!

Ingredienser

Ugnsfilé av gris med apelsinsmak
Kall apelsinsås
  • 6 msk turkisk yoghurt
  • 2 msk appelsinmarmelad
  • 2 tsk orange pepper krydda

Instruktioner

Gör ca 3 cm djupa snitt i steken (i dessa kommer apelsinskivorna). Masera in salt på stekens yta och sätt den i en ugnsform. Blanda apelsinmarmelad, citronsaft, apelsinsaft och kryddorna. Skiva apelsinen och placera skivorna i snitten på steken. Stryk marmeladblanding på steken. Grädda i 150 grader i ca en timme eller tills stektermometern visar 80 grader. Låt steken dra sig en stund och servera med en kall apelsinsås och tilltugg.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 180 g
Energi 1117 kJ / 269 kcal 2010 kJ / 484 kcal
Fett 21.2 g 38.1 g
- varav mättat fett 8.2 g 14.7 g
Kolhydrat 5.7 g 10.2 g
- varav sockerarter 5.2 g 9.3 g
Protein 14 g 26 g
Fiber 0.6 g 1 g
Salt 1.3 g 2.4 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Påsk Självständighetsdag

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan