Ugnsfilé av gris med apelsinsmak

Porsaan uunifilee appelsiinihunnulla 1

Här har ni ett lite annorlunda och gott recept: ugnsfilé med apelsinsmak, varsågoda!

4

Ingredienser

  • 800 g Ugnsfilé av gris
  • 4 msk apelsinmarmelad
  • 2 msk citronsaft
  • saften av en halv apelsin
  • 0.5 apelsin i skivor
  • 2 tsk orange pepper krydda
Kall apelsinsås
  • 6 msk turkisk jogurt
  • 2 msk apelsinmarmelad
  • 2 tsk orange pepper krydda

Ugnsfilé av gris med apelsinsmak — Gör så här

  1. Gör ca 3 cm djupa snitt i steken (i dessa kommer apelsinskivorna). Masera in salt på stekens yta och sätt den i en ugnsform. Blanda apelsinmarmelad, citronsaft, apelsinsaft och kryddorna. Skiva apelsinen och placera skivorna i snitten på steken. Stryk marmeladblanding på steken. Grädda i 150 grader i ca en timme eller tills stektermometern visar 80 grader. Låt steken dra sig en stund och servera med en kall apelsinsås och tilltugg.
Filéer och stekar

“Filéer och stekar är det bästa man får av finländskt kött. Det gmo-fria köttet kommer direkt från våra familjegårdar hit till Jakobstad. Här skärs köttet för hand av våra professionella styckare. I denna produktkategori finns något för alla smaker.”

Robert, produktuvecklare

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept