
Ugnsfilé av gris med apelsinsmak
8
Lätt
Här har ni ett lite annorlunda och gott recept: ugnsfilé med apelsinsmak, varsågoda!
8
Lätt
Gör ca 3 cm djupa snitt i steken (i dessa kommer apelsinskivorna). Masera in salt på stekens yta och sätt den i en ugnsform. Blanda apelsinmarmelad, citronsaft, apelsinsaft och kryddorna. Skiva apelsinen och placera skivorna i snitten på steken. Stryk marmeladblanding på steken. Grädda i 150 grader i ca en timme eller tills stektermometern visar 80 grader. Låt steken dra sig en stund och servera med en kall apelsinsås och tilltugg.
/ 100g | / servering 180 g | |
---|---|---|
Energi | 1117 kJ / 269 kcal | 2010 kJ / 484 kcal |
Fett | 21 g | 38 g |
- varav mättat fett | 8.2 g | 14.7 g |
Kolhydrat | 5.7 g | 10.2 g |
- varav sockerarter | 5.2 g | 9.3 g |
Protein | 14 g | 26 g |
Fiber | 0.6 g | 1 g |
Salt | 1.3 g | 2.4 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
Spara
Till inköpslistan