Porsaan uunifilee appelsiinihunnulla

Porsaan uunifilee appelsiinihunnulla 1

Tässäpä hieman erilainen ja raikkaan appelsiininen possuresepti, olkaa hyvät!

Snellmanin Maatiaispossun maustettu uunifilee kypsyy mureuttamisen ansiosta hieman tavanomaista nopeammin. Matalalla lämmöllä kypsytettynä kylki on suussasulavan maukasta. Mureutuksen ansiosta mausteet todella maistuvat lihassa, ja tästä syystä kyljen suolaisuus on tasainen.

4

Ainekset

  • 800 g Maatiaispossun maustettu uunifilee
  • 4 rkl appelsiinimarmeladia
  • 2 rkl sitruunanmehua
  • 0.5 appelsiinin mehu
  • 0.5 appelsiini viipaleina
  • 2 tl orange pepper -maustetta
Kylmä appelsiinikastike
  • 6 rkl turkkilaista jogurttia
  • 2 rkl appelsiinimarmeladia
  • 2 tl orange pepper -maustetta

Tee näin

  1. Tee paistiin noin 3 cm syviä viiltoja (näihin laitetaan appelsiiniviipaleet). Hiero paistin pintaan suolaa ja asettele paistovuokaan.
  2. Sekoita appelsiinimarmeladi, sitruunanmehu, appelsiinimehu ja mauste. Viipaloi appelsiini ja asettele viipaleet viiltoihin. Sivele pinnalle marmeladiseosta.
  3. Paista 150 asteessa noin tunti tai kunnes paistomittari näyttää 80 astetta.
  4. Anna vetäytyä hetken ja tarjoile kylmän appelsiinikastikkeen ja lisukkeiden kera.
Fileet ja paistit

“Nämä meidän fileet ja paistit on suomalaista lihaa parhaimmillaan. Gm-vapaa liha tulee suoraan perhetiloilta tänne Pietarsaareen, missä se leikataan käsin. Ja vaihtoehtojakin löytyy moneen makuun.”

Robert, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä