Hoppa till innehållet
Stekt lever med bacon- och kaprissås

Stekt lever med bacon- och kaprissås

4

Lever loves lingon. Lingon loves lever. So simple.

Ingredienser

  • 600 g Snellmans Nötlever
  • 1 nypa salt och peppar
  • 2 msk matfett
  • 4 msk kapris
  • 70 g bacon
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl vatten
  • 1 msk köttfond
  • 1 msk Maizenaredning

Instruktioner

Ta bort eventuella hinnor på levern och skär den i ca 1 cm tjocka skivor. Salta och peppra. Stek skivorna på medelstark värme i stekpanna, 2–3 min. på var sida. Ta pannan åt sidan och håll skivorna varma. Skär bacon i mindre bitar och stek tillsammans med kapris i stekpannan. Häll i grädde, vatten och köttfond. Avred med Maizena och smaka av med salt och peppar. Servera leverskivorna och såsen tillsammans med potatismos och rårörda lingon.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan