Stekt lever med bacon- och kaprissås

Paistettu maksa pekonin ja kapriksen kera

Lever loves lingon. Lingon loves lever. So simple.

4 15 min

Ingredienser

  • 600 g Snellmans Nötlever
  • 1 nypa salt och peppar
  • 2 msk matfett
  • 4 msk kapris
  • 70 g bacon
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl vatten
  • 1 msk köttfond
  • 1 msk Maizenaredning

Stekt lever med bacon- och kaprissås — Gör så här

  1. Ta bort eventuella hinnor på levern och skär den i ca 1 cm tjocka skivor. Salta och peppra. Stek skivorna på medelstark värme i stekpanna, 2–3 min. på var sida. Ta pannan åt sidan och håll skivorna varma. Skär bacon i mindre bitar och stek tillsammans med kapris i stekpannan. Häll i grädde, vatten och köttfond. Avred med Maizena och smaka av med salt och peppar. Servera leverskivorna och såsen tillsammans med potatismos och rårörda lingon.

Rate

Dela

Kommentarer