
Grissida med morötter
4
Lätt
Skivad sida av lantgris passar utmärkt till grillen, och ger skivorna en härligt krispig yta. De lagom söta karamelliserade morötterna balanserar köttet fint. Som namnet antyder görs Skivad sida av lantgris av vår alldeles egen lantgris, som föds upp på finländska familjegårdar.
Ingredienser
Grissida med morötter
- 1 pkt Snellman Skivad sida av lantgris ca 350 g
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk grovmald svartpeppar
Karamelliserade morötter
- 12 morötter
- 1 dl vatten
- 0.5 tsk salt
- 2 msk mörk sirap
- 1 msk smör
Instruktioner
- Lyft fram köttet i rumstemperatur en timme innan tillredning.
- Tvätta morötterna väl, och skala dem ifall du vill. Lägg morötterna i en stekpanna, tillsätt salt och vatten tills de är nästan täckta. Koka i 2–4 minuter, koktiden beror på morötterna tjocklek. Häll av vattnet, och låt morötterna svalna 15 minuter.
- Värm upp sirap och smör i en stekpanna, tillsätt morötterna och stek i ett par minuter.
- Grilla eller stek grillsidsskivorna på båda sidorna och krydda. Servera tillsammans med morötterna och blåmögelostsås.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 190 g | |
---|---|---|
Energi | 853 kJ / 206 kcal | 1621 kJ / 391 kcal |
Fett | 15.9 g | 30.2 g |
- varav mättat fett | 5.6 g | 10.6 g |
Kolhydrat | 7.4 g | 14.1 g |
- varav sockerarter | 7 g | 13.3 g |
Protein | 7 g | 14 g |
Fiber | 1.4 g | 2.7 g |
Salt | 0.9 g | 1.7 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
Skivad sida av lantgris passar utmärkt till grillen, och ger skivorna en härligt krispig yta. De lagom söta karamelliserade morötterna balanserar köttet fint. Som namnet antyder görs Skivad sida av lantgris av vår alldeles egen lantgris, som föds upp på finländska familjegårdar.