Grissida med morötter

Grissida med morötter

Skivad sida av lantgris passar utmärkt till grillen, och ger skivorna en härligt krispig yta. De lagom söta karamelliserade morötterna balanserar köttet fint. Som namnet antyder görs Skivad sida av lantgris av vår alldeles egen lantgris, som föds upp på finländska familjegårdar.

4

Ingredienser

  • 1 pkt Snellmans Skivad sida av lantgris
  • Salt, malen svartpeppar
  • Karamelliserade morötter:
  • 12 morötter
  • vatten, salt
  • 2 msk rörsocker eller mörk sirap
  • 1 msk smör

Grissida med morötter — Gör så här

  1. Lyft fram köttet i rumstemperatur en timme innan tillredning.
  2. Tvätta morötterna väl, och skala dem ifall du vill. Lägg morötterna i en stekpanna, tillsätt salt och vatten tills de är nästan täckta. Koka i 2–4 minuter, koktiden beror på morötterna tjocklek. Häll av vattnet, och låt morötterna svalna 15 minuter.
  3. Värm upp sirap och smör i en stekpanna, tillsätt morötterna och stek i ett par minuter.
  4. Grilla eller stek grillsidsskivorna på båda sidorna och krydda. Servera tillsammans med morötterna och blåmögelostsås.
Strimlor och tärningar

“Hos oss görs strimlor och tärningar alltid av finländskt kött som inte varit nedfryst vid något tillfälle. Vi tillsätter inte heller något vatten. Och visst bryns de vackert och klumpar inte heller ihop sig i stekpannan.”

Kai, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer