Possunkylkeä ja varhaisporkkanoita

Possunkylkeä ja varhaisporkkanoita 1

Maatiaispossun kylkiviipaleet toimivat erinomaisesti myös grillattuina, jolloin ne saavat herkullisen rapsakan pinnan. Tässä reseptissä sopivan makeaa vastapainoa lihalle tuovat karamellisoidut varhaisporkkanat. Maatiaispossun kylkiviipaleet sisältävät nimensä mukaisesti vain Snellmanin omaa maatiaispossua, jota kasvatetaan suomalaisilla perhetiloilla.

4

Ainekset

  • 1 rs Snellman Maatiaispossun kylkiviipale
  • suolaa, rouhittua mustapippuria
Karamellisoidut porkkanat
  • 12 varhaisporkkanaa
  • vettä, suolaa
  • 2 rkl ruokosokerisiirappia tai tummaa siirappia
  • 1 rkl voita

Possunkylkeä ja varhaisporkkanoita — Ohje

  1. Ota kylkiviipalepaketti huoneenlämpöön tunti ennen kypsennystä.
  2. Katkaise naatit porkkanoista ja pese porkkanat hyvin. Halutessasi voit kuori porkkanat ohuesti mutta välttämätöntä se ei ole. Laita porkkanat paistinpannuun, lisää vettä niin että ne lähes peittyvät ja lisää suolaa veteen. Keitä 2–4 minuuttia, keittoaika riippuu porkkanoiden paksuudesta. Valuta hyvin ja jäähdytä vartti.
  3. Kuumenna voi ja siirappi paistinpannussa, lisää porkkanat ja karamellisoi porkkanoita käännellen pari minuuttia.
  4. Grillaa, pariloi tai paista grillikylkiviipaleet molemmilta puolilta ja mausta ne. Tarjoa porkkanoiden ja sinihomejuustokastikkeen kanssa.
Suikaleet ja kuutiot

“Meillä suikaleet ja kuutiot tehdään aina pakastamattomasta suomalaisesta lihasta eikä niihin lisätä vettä tai käytetä ruiskusuolausta. Ja kyllähän ne ruskistuu kauniisti ja pysyy irtonaisina pannulla.”

Kai, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit