Lövgris

Lövgris

Snellmans Tunna stek av lantgris mognar snabbt och passar mycket bra med ugnsgrönsaker och en egengjord kryddpasta. Lite omväxling till receptet fås genom att byta ut grönsakerna eller att ändra på ingredienserna i kryddpastan.

4

Ingredienser

  • 1 pkt (ca 400 g) Snellman Tunn stek av lantgris
  • 2 msk smör eller olja
  • 0.75 tsk salt
  • 0.75 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk svartpeppar
Kryddpasta
  • 50 g mjukt smör eller färskost
  • 4 vitlöksklyftor, mosade
  • 1 tsk örtblandning eller ½ dl färska örter, hackade
  • 0.5 tsk sirap eller honung
Ugnsgrönsaker
  • 2 paprikor
  • 2 morötter
  • 2 rödlökar
  • 8 tvättade potatisar
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk malen svartpeppar
  • 2 msk olja
  • 1 msk sirap
  • 2 rosmarinkvistar
Tunn filé av lantgris 1

Lövgris — Gör så här

  1. Förbered grönsakerna genom att skölja och skära dem i bitar, lägg i en ugnsform. Tillsätt kryddor, sirap, olja och styckade rosmalinblad. Blanda. Grädda i ugnen på 180 grader i ungefär 45 minuter. Rör om ett par gånger. Blanda ingredienserna för kryddpastan.
  2. Då grönsakerna är färdiga, hetta upp fettet i en stekpanna och stek köttet tills de fått en vacker färg på båda sidorna. Portionera skivorna på grönsakerna. Tillsätt kryddor och kryddpasta. Njut!
Biffar-Snellman

“En bra biff är mör och saftig. Till våra biffar används alltid finländsk gris och nöt från våra egna familjegårdar. Köttet skärs för hand och inget vatten tillsätts. Här finns biffar för alla smaker.”

Ove, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept