Lehtipossunen

Arvostelu tuotteesta: 0 / 5
Lehtipossunen

Nopeasti kypsyvät Maatiaispossun ohuen ohuet paistiviipaleet maistuvat taatusti herkullisten uunikasvisten ja itsetehdyn maustetahnan kanssa. Vaihtelua reseptiin saat esimerkiksi kasviksia vaihtamalla taikka lisäämällä maustetahnaan omia mielimakujasi. Tämän herkullisen annoksen haluaa tuoda ruokapöytään kerta toisensa jälkeen.

4

Ainekset

  • 1 rs Maatiaispossun ohuen ohutta paistia (n. 400 g)
  • 2 rkl voita tai öljyä
  • 0.75 tl suolaa
  • 0.75 tl paprikajauhetta
  • 0.5 tl mustapippuria
Maustetahna
  • 50 g pehmeää voita tai tuorejuustoa
  • 4 valkosipulin kynttä murskattuna
  • 1 tl yrttimaustesekoitusta tai ½ dl tuoreita yrttejä silputtuna
  • 0.5 tl siirappia tai hunajaa
Uunikasvikset
  • 2 paprikaa
  • 2 porkkanaa
  • 2 punasipulia
  • 8 pestyä perunaa
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 tl rouhittua mustapippuria
  • 2 rkl öljyä
  • 1 rkl siirappia
  • 2 rosmariinin vartta
Maatiaispossun ohuen ohut paisti 1

Tee näin

  1. Ota lihapakkaus huoneenlämpöön. Esikäsittele kasvikset, laita palat uunivuokaan, ripottele mausteet päälle, valuta öljy sekä siirappi vuokaan ja silppua rosmariinilehdet joukkoon. Sekoita. Kypsennä uunissa 180 asteessa noin 45 minuuttia. Sekoita kasviksia pari kertaa kypsennyksen aikana.
  2. Sekoita maustetahnan aineet.
  3. Kun kasvikset ovat valmiina kuumenna rasva paistinpannussa ja paista lihaviipaleet kuumassa pannussa kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta. Mausta ja nosta viipaleet kasvisten päälle ja annostele maustetahna lihaviipaleiden päälle. Nauti.
Pihvit Snellman

“Hyvä pihvi on murea ja mehukas. Näihin meidän pihveihin me käytetään aina suomalaista possua ja nautaa meidän omilta perhetiloilta. Liha leikataan käsin eikä siihen lisätä vettä. Valinnanvaraakin on makujen suhteen mukavasti.”

Ove, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä