Saltimbocca a la Snellman

Saltimbocca a la Snellman

Denna italienska rätt är, trots sitt lite krångliga namn, enkel att tillreda och definitivt värd att prova. En rätt som innehåller Riktig bacon och lövbiff av lantgris kan bara bli lyckad!

2

Ingredienser

  • 400 g Lövbiff av lantgris ytterfilé
  • 50 g Herra Snellmans Riktig bacon
  • salviablad
  • 2 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk mjöl
  • 3 dl köttbuljong
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • salt, peppar

Saltimbocca a la Snellman — Gör så här

  1. Skär lövbiffen på längden och bred ut stekskivorna på ett skärbräde. Lägg en skiva bacon och två salviablad på varje köttbit, fäst med tandpetare. Värm en stekpanna och tillsätt smör och olivolja.
  2. Lägg ner biffarna med salviasidan nedåt och stek tills de fått fin färg, vänd på biffarna och stek dem klara på andra sidan. För över biffarna på ett fat och håll dem varma.
  3. Rör ner mjölet i fettet i pannan. Späd med buljongen, litet i sänder tills du fått en tjock sås. Om du vill, rör ner 1 dl matlagningsrädde.
  4. Smaka av såsen med salt och peppar. Servera rullarna med kokt pasta.
Biffar-Snellman

“En bra biff är mör och saftig. Till våra biffar används alltid finländsk gris och nöt från våra egna familjegårdar. Köttet skärs för hand och inget vatten tillsätts. Här finns biffar för alla smaker.”

Ove, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer