Saltimbocca a la Snellman

Saltimbocca a la Snellman

Saltimbocca on italialaisen keittiön klassikko ja hieman hankalasta nimestään huolimatta melko yksinkertainen ja taatusti kokeilemisen arvoinen ruokalaji. Ja eihän Ylikypsää pekonia ja Maatiaispossun ohuen ohutta paistia sisältävä annos voi ollakaan muuta kuin herkkua.

2

Ainekset

  • 400 g Maatiaispossun ohuen ohut paisti
  • 50 g Snellmanin Ylikypsää pekonia
  • salvianlehtiä
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl jauhoja
  • 3 dl lihalientä
  • 1 dl ruokakermaa
  • suolaa & pippuria
Maatiaispossun ohuen ohut paisti 1

Saltimbocca a la Snellman — Ohje

  1. Levitä viipaleet leikkuulaudalle.
  2. Laita pekoniviipale ja kaksi salvianlehteä jokaiselle lihaviipaleelle ja kiinnitä hammastikulla.
  3. Lämmitä paistinpannu ja lisää voi ja oliiviöljy.
  4. Lisää viipaleet siten, että salvialla päällystetty puoli on alaspäin. Paista kunnes suikaleilla on kaunis väri, käännä ja paista kunnes liha on kypsä.
  5. Laita pihvit lautaselle ja pidä lämpimänä.
  6. Sekoita jauhot pannussa olevan rasvan kanssa.
  7. Lisää liemi hitaasti joukkoon ja sekoita kunnes seoksesta tulee paksumpi kastike.
  8. Halutessasi lisää 1 dl ruokakermaa.
  9. Mausta kastike suolalla ja pippurilla.
  10. Tarjoile pastan kera.

Vinkki!

Saltimbocca reseptivideo:

Löydät videon myös Youtubesta.

Pihvit Snellman

“Hyvä pihvi on murea ja mehukas. Näihin meidän pihveihin me käytetään aina suomalaista possua ja nautaa meidän omilta perhetiloilta. Liha leikataan käsin eikä siihen lisätä vettä. Valinnanvaraakin on makujen suhteen mukavasti.”

Ove, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä