Saltimbocca a la Snellman
2
30min työaika | 30min kokonaisaika
Keskitaso
Ainekset
Saltimbocca a la Snellman
- 2 kpl Snellman Maatiaispossun lehtipihvi ulkofileestä 2 kpl 240 g
- 50 g Snellman Kunnon pekoni 150 g
- 0.5 kpl ruukkua salviaa
- 2 rkl voita
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl vehnäjauhoja
- 3 dl lihalientä
- 1 dl ruokakermaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl jauhettua maustepippuria
Ohje
Leikkaa lehtipihvi piituudeltaan kahtia. Levitä viipaleet leikkuulaudalle. Laita pekoniviipale ja kaksi salvianlehteä jokaiselle lihaviipaleelle ja kiinnitä hammastikulla.
Lämmitä paistinpannu ja lisää voi ja oliiviöljy. Lisää viipaleet siten, että salvialla päällystetty puoli on alaspäin. Paista kunnes suikaleilla on kaunis väri, käännä ja paista kunnes liha on kypsä.
Laita pihvit lautaselle ja pidä lämpimänä. Sekoita jauhot pannussa olevan rasvan kanssa. Lisää liemi hitaasti joukkoon ja sekoita kunnes seoksesta tulee paksumpi kastike.
Halutessasi lisää 1 dl ruokakermaa. Mausta kastike suolalla ja pippurilla. Tarjoile pastan kera.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 435 g | |
---|---|---|
Energia | 659 kJ / 158 kcal | 2865 kJ / 688 kcal |
Rasva | 10.9 g | 47.3 g |
- josta tyydyttynyttä | 4.3 g | 18.6 g |
Hiilihydraatit | 1.8 g | 7.9 g |
- josta sokereita | 0.4 g | 1.9 g |
Proteiini | 13 g | 59 g |
Ravintokuitu | 0.1 g | 0.3 g |
Suola | 1.3 g | 5.5 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.