Nöt innerstek

Naudan sisäpaisti

Nöt innerstek i ugn passar utmärkt till vilken fest som helst. Denna läckra stek är lätt att göra och blir färdig nästan av sig själv. Kom dock ihåg att låta steken vila ca 15 minuter innan du serverar den.

8 65 min

Ingredienser

  • 1 Nöt innerstek, kryddad

Nöt innerstek — Gör så här

  1. Ta köttet ur kylen 1 timme innan tillagning.
  2. Stick en stektermometer i köttet. Stek i ugn, 125 °C, 1-1 ½ timmar/kg.
  3. Köttet är rosa och saftigt vid 60 °C och genomstekt vid 70 °C.
  4. Låt steken vila 15 minuter under folie innan servering.
Filéer och stekar

“Filéer och stekar är det bästa man får av finländskt kött. Det gmo-fria köttet kommer direkt från våra familjegårdar hit till Jakobstad. Här skärs köttet för hand av våra professionella styckare. I denna produktkategori finns något för alla smaker.”

Robert, produktuvecklare

Rate

Dela

Kommentarer