Granatäppelgris

Griskött med granatäppelsås

Här är ett bra alternativ om du vill testa något nytt och fräsch till grillningen! Kassler av Lantgris, alltså framryggen, är det perfekta köttet för grillning. Kassler blir saftigt och gott när det grillas tack vare insprängt fett som håller köttet saftigt.

Granatäpple och lime ger en fräsch smak till de läckra kasslerbiffarna. Våra kasslerbiffar av Lantgris görs alltid på färskt, finländskt kött från våra familjegårdar.

2 90 min

Ingredienser

  • 1 ask Snellmans kasslerkotlett av lantgris
Granatäppelsås
  • 1 granatäpple
  • 1 lime (saften och skalet)
  • 2 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 3 msk pepparrot på tub

Granatäppelgris — Gör så här

  1. Ta fram biffarna i rumstemperatur en timme innan grillning.
  2. Skär granatäpplet på halva och gröp ur stjärnorna, ta inte med det vita. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl.
  3. Grilla biffarna och pensla på såsen när biffarna är färdiga. Till detta recept fungerar också Snellmans lövbiffar av Lantgris.
  4. Tips! Granatäppelsåsen passar bra som marinering eller efterkryddning till alla Snellmans naturella biffar. Såsen passar också bra till olika sallader.
Ribs och sida

De här köttsorterna kräver längre tillredningstid, men slutresultatet är minsann värt väntan. Och alla dessa gör vi förstås av färskt, finländskt och därtill gmo-fritt kött.”

Tore, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer