Fylld zucchini

Täytetyt kesäkurpitsat

Fylld zucchini är en enkel vardagsrätt som piggar upp! De vackra zucchinibåtarna gör sig också bra på ett buffébord.

4

Ingredienser

 • 2 zucchini
 • 1 gul lök
 • 1 pkt Inhemsk palvad skinka
 • 10 körsbärstomater
 • 250 g mozzarellaost
 • salt och peppar
 • smör till stekning

Fylld zucchini — Gör så här

 1. Värm ugnen till 200 grader. Dela zucchinin på mitten och sedan på längden. Du borde få fyra ”båtar” ur varje zucchini.
 2. Gröp ur varje båt med en sked. Spara innanmätet till fyllningen. Kom ihåg att lämna kanter så att fyllningen inte rinner ut under gräddningen! Smörj en stor ugnsform och rada ut zuccinibåtarna tätt.
 3. Fyllning:
 4. Skala och finhacka löken. Skär körsbärstomaterna i halvor. Strimla hälften av skinkskivorna (andra halvan kan du spara till smörgåspålägg). Skär mozzarellaosten i skivor.
 5. Värm en stekpanna och smält en klick smör i den. Lägg innanmätet från zucchinin i en sil och pressa ur så mycket saft som möjligt. Lägg ner zucchini-innanmätet i stekpannan. Fyll på med hackad lök, grisfilé och tomater. Låt fräsa en god stund, tills löken mjuknat och tomaterna saftar ur sig en aning. Krydda med salt och peppar. Smaka av och tillsätt mer kryddor om du vill.
 6. När du är nöjd med smaken, fyll zucchinibåtarna med fyllning och toppa dem med tunna skivor mozzarellaost. Grädda i ugnen ca 20 minuter, tills osten fått fin färg.
 7. Servera med sallad eller ät dem precis som de är.
Palagg-Traditionella helköttsuppskärningar

”Traditionella smörgåspålägg har varit finländarnas favoriter genom tiderna och därför vill vi göra dem så bra vi bara kan. Natriumglutamat tog vi helt bort ur våra produkter redan för flera år sedan och började använda mer finländskt kött. Vi har både orökta smörgåspålägg och pålägg rökta med äkta alspån.”

Ove, Produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer