Täytetyt kesäkurpitsat

Täytetyt kesäkurpitsat

Täytetyt kesäkurpitsat ovat helppoa arkiruokaa. Kauniit kesäkurpitsaveneet piristävät mukavasti myös isompaa kattausta. Täytteeksi sopii erinomaisesti savustusuunin lempeässä lämmössä suomalaisesta gm-vapaasta lihasta pitkään kypsennetyt palvikinkku-leikkeleet. Sopivan suolaisissa ja suussa sulavan mureissa viipaleissa on reilusti maailman suomalaisinta possunlihaa.

Ehkäpä seuraavaksi sopisi Herra Snellmanin täytetyt paprikat? Lue resepti tästä.

4

Ainekset

  • 2 kesäkurpitsaa
  • 1 sipuli
  • 1 pkt Kotimainen palvikinkku
  • 10 kirsikkatomaattia
  • 250 g mozzarellajuustoa
  • suolaa ja mustapippuria
  • voita paistamiseen

Täytetyt kesäkurpitsat — Ohje

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  2. Leikkaa kesäkurpitsast keskeltä poikki ja halkaise puolikkaat pituussuunnassa. Näin saat neljä ”venettä” jokaisesta kesäkurpitsasta. Koverra lusikalla jokaiseen veneeseen tila täytteelle. Säästä lusikoimasi kesäkurpitsa myös täytteeseen ja muista jättää reunat, jotta täytteet eivät valu ulos paistettaessa. Voitele uunivuoka ja asettele kesäkurpitsaveneet tiiviisti vuokaan.
  3. Täyte: Kuori sipuli ja silppua hienoksi. Leikkaa kirsikkatomaatit puolikkaiksi. Suikaloi puolet palvikinkusta (säästä toinen puolikas leivälle) ja leikkaa mozzarella ohuiksi viipaleiksi.
  4. Lämmitä paistinpannu ja lisää nokare voita. Laita kesäkurpitsoista kovertamasi sisus siivilään, purista pois ylimääräiset nesteet ja lisää paistinpannulle. Sekoita joukkoon sipulihake, tomaatit ja porsaanfilee. Paista kunnes sipulit ovat pehmenneet kunnolla ja tomaatit nesteytyvät hieman. Mausta suolalla ja pippurilla. Maista ja lisää mausteita tarpeen mukaan.
  5. Täytä kesäkurpitsat täytteellä ja viimeistele mozzarellasiivuilla. Paista noin 20 minuuttia, kunnes juusto on saanut kauniin värin pintaan.
  6. Tarjoile täytetyt kesäkurpitsat salaatin kanssa tai nauti ne sellaisenaan.
Leikkeleet-Perinteiset leikkeleet

”Perinteiset leikkeleet on olleet suomalaisten suosikkeja vuodesta toiseen ja siksi me halutaan tehdä ne niin hyvin kuin osataan. Natriumglutamaatti me jätettiin kokonaan pois jo vuosia sitten ja alettiin käyttämään enemmän suomalaista lihaa. Näitähän löytyy ilman savustusta ja sitten myös aidoilla leppälastuilla savustettuna.”

Ove, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä