Täytetyt kesäkurpitsat

Täytetyt kesäkurpitsat

Täytetyt kesäkurpitsat ovat helppoa arkiruokaa. Kauniit kesäkurpitsaveneet piristävät mukavasti myös isompaa kattausta. Täytteeksi sopii erinomaisesti savustusuunin lempeässä lämmössä suomalaisesta gm-vapaasta lihasta pitkään kypsennetyt porsaanfilee-leikkeleet. Sopivan suolaisissa ja suussa sulavan mureissa viipaleissa on reilusti maailman suomalaisinta possunlihaa.

Ehkäpä seuraavaksi sopisi Herra Snellmanin täytetyt paprikat? Lue resepti tästä.

4

Ainekset

  • 2 kesäkurpitsaa
  • 1 sipuli
  • 1 pkt Savustajan Possunfilee
  • 10 kirsikkatomaattia
  • 250 g mozzarellajuustoa
  • suolaa ja mustapippuria
  • voita paistamiseen

Tee näin

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  2. Leikkaa kesäkurpitsast keskeltä poikki ja halkaise puolikkaat pituussuunnassa. Näin saat neljä ”venettä” jokaisesta kesäkurpitsasta. Koverra lusikalla jokaiseen veneeseen tila täytteelle. Säästä lusikoimasi kesäkurpitsa myös täytteeseen ja muista jättää reunat, jotta täytteet eivät valu ulos paistettaessa. Voitele uunivuoka ja asettele kesäkurpitsaveneet tiiviisti vuokaan.
  3. Täyte: Kuori sipuli ja silppua hienoksi. Leikkaa kirsikkatomaatit puolikkaiksi. Suikaloi maatiaispossun filee ja leikkaa mozzarella ohuiksi viipaleiksi.
  4. Lämmitä paistinpannu ja lisää nokare voita. Laita kesäkurpitsoista kovertamasi sisus siivilään, purista pois ylimääräiset nesteet ja lisää paistinpannulle. Sekoita joukkoon sipulihake, tomaatit ja porsaanfilee. Paista kunnes sipulit ovat pehmenneet kunnolla ja tomaatit nesteytyvät hieman. Mausta suolalla ja pippurilla. Maista ja lisää mausteita tarpeen mukaan.
  5. Täytä kesäkurpitsat täytteellä ja viimeistele mozzarellasiivuilla. Paista noin 20 minuuttia, kunnes juusto on saanut kauniin värin pintaan.
  6. Tarjoile täytetyt kesäkurpitsat salaatin kanssa tai nauti ne sellaisenaan.

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä