Täytetyt kesäkurpitsat
40min (josta aktiivista 20min)
4
Helppo
Ainekset
Täytetyt kesäkurpitsat
- 2 kpl kesäkurpitsaa
- 1 kpl sipulia
- 10 kpl kirsikkatomaattia
- 250 g mozzarellajuustoa (á 125 g)
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
- 1 rkl voita paistamiseen
Ohje
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Leikkaa kesäkurpitsat keskeltä poikki ja halkaise puolikkaat pituussuunnassa.
Näin saat neljä ”venettä” jokaisesta kesäkurpitsasta. Koverra lusikalla jokaiseen veneeseen tila täytteelle.
Säästä lusikoimasi kesäkurpitsa myös täytteeseen ja muista jättää reunat, jotta täytteet eivät valu ulos paistettaessa.
Voitele uunivuoka ja asettele kesäkurpitsaveneet tiiviisti vuokaan.
Täyte
Kuori sipuli ja silppua hienoksi. Leikkaa kirsikkatomaatit puolikkaiksi.
Suikaloi puolet palvikinkusta (säästä toinen puolikas leivälle) ja leikkaa mozzarella ohuiksi viipaleiksi.
Lämmitä paistinpannu ja lisää nokare voita.
Laita kesäkurpitsoista kovertamasi sisus siivilään, purista pois ylimääräiset nesteet ja lisää paistinpannulle.
Sekoita joukkoon sipulihake, tomaatit ja porsaanfilee. Paista kunnes sipulit ovat pehmenneet kunnolla ja tomaatit nesteytyvät hieman.
Mausta suolalla ja pippurilla. Maista ja lisää mausteita tarpeen mukaan.
Täytä kesäkurpitsat täytteellä ja viimeistele mozzarellasiivuilla.
Paista noin 20 minuuttia, kunnes juusto on saanut kauniin värin pintaan.
Tarjoile täytetyt kesäkurpitsat salaatin kanssa tai nauti ne sellaisenaan.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 250 g | |
---|---|---|
Energia | 395 kJ / 95 kcal | 986 kJ / 237 kcal |
Rasva | 6.7 g | 16.7 g |
- josta tyydyttynyttä | 3.9 g | 9.8 g |
Hiilihydraatit | 2.8 g | 6.9 g |
- josta sokereita | 2.7 g | 6.8 g |
Proteiini | 5 g | 13 g |
Ravintokuitu | 0.9 g | 2.2 g |
Suola | 0.5 g | 1.1 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.