Hoppa till innehållet
Grillad kassler

Grillad kassler

4

Grillad kassler som får sjuda länge i en god buljong i ugn och färdigställs på grillen. Vi på Snellman kan gott rekommendera detta recept. Testa du också, resultatet blir garanterat en utsökt smakupplevelse!

Ingredienser

  • 1 pkt Kassler av lantgris
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk pepparmix
  • 1 msk matolja
  • 4 dl köttbuljong
  • 5 dl hackade rotfrukter (morot, selleri, palsternacka, kålrot)
  • 1 lök
  • 1 chili
  • 1 dl valfri grillsås till servering

Instruktioner

Skär upp kasslern i tjocka biffar. Krydda kasslerbiffarna och låt köttet stå i rumstemperatur i 30 minuter

Bryn biffarna i olja, flytta köttet från stekpannan till en ugnsform. Häll i köttbuljongen i formen. Tillsätts de hackade rotfrukterna, löken och chilin. Täck formen med lock eller folie. Stek i ugn i 150 grader i 2-2 ½ timme. Låt kylas

Ta upp biffarna ur buljongen, pensla dem med grillsås och grilla.

Servera med marinerade grönsaker.

Grillmat Påsk

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan