Grillad kassler

Betygsatt 0 av 5
Grillad griskind

Grillad kassler som får sjuda länge i en god buljong i ugn och färdigställs på grillen. Vi på Snellman kan gott rekommendera detta recept. Testa du också, resultatet blir garanterat en utsökt smakupplevelse!

4

Ingredienser

  • 1 pkt Kassler av lantgris
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk pepparmix
  • 1 msk matolja
  • 4 dl köttbuljong
  • 5 dl hackade rotfrukter (morot, selleri, palsternacka, kålrot)
  • 1 lök
  • 1 chili
  • 1 dl valfri grillsås till servering

Gör så här

  1. Skär upp kasslern i tjocka biffar. Krydda kasslerbiffarna och låt köttet stå i rumstemperatur i 30 minuter
  2. Bryn biffarna i olja, flytta köttet från stekpannan till en ugnsform. Häll i köttbuljongen i formen. Tillsätts de hackade rotfrukterna, löken och chilin. Täck formen med lock eller folie. Stek i ugn i 150 grader i 2-2 ½ timme. Låt kylas
  3. Ta upp biffarna ur buljongen, pensla dem med grillsås och grilla.
  4. Servera med marinerade grönsaker.
Filéer och stekar

“Filéer och stekar är det bästa man får av finländskt kött. Det gmo-fria köttet kommer direkt från våra familjegårdar hit till Jakobstad. Här skärs köttet för hand av våra professionella styckare. I denna produktkategori finns något för alla smaker.”

Robert, produktuvecklare

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept