Micke Björklundin hiiligrillattu entrecoté parsapedillä, tomaattiaiolin kera

Micke Björklunds kolgrillade entrecoté med tomataioli och sparris

Minisarjassa ”Mickes matresa” ahvenanmaalainen kokki ja mediapersoona Michael Björklund tekee laadukkaita annoksia Snellmanin raaka-aineista ja tutustuu matkan varrella pohjalaisiin tuotanto-olosuhteisiin ja kunnon perhetiloihin. Sarjan toisessa jaksossa Micke grillaa päivän päätteeksi herkullista entrecôteta, ja täydentää annoskokonaisuutta omalla tomaattiaiolillaan sekä grillatuilla tomaateilla ja parsalla.

Katso kaikki ”Mickes Matresa”-jaksot Herra Snellmanin YouTube-kanavalta.

Ainekset

  • 1 kpl Snellmanin Naudan entrecoté pihvifilee
  • sormisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 nippu kirsikkatomaatteja
  • 4-6 kpl parsaa
Aioli
  • 1 kpl munan keltuainen
  • 2 tl makeuttamatonta sinappia
  • 1 tl tomaattipyreetä
  • n. 1,5 rypsiöljyä
  • 0,2 dl valkoviinietikkaa
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • mustapippuria myllystä
  • sormisuolaa
  • persiljaa
Naudan entrecote pihvifilee 3

Micke Björklundin hiiligrillattu entrecoté parsapedillä, tomaattiaiolin kera — Ohje

  1. Leikkaa lihasta 3–4 reippaan kokoista pihviä ja anna levätä leikkuulaudalla huoneenlämpöiseksi. Mausta kummaltakin puolelta suolalla ja pippurilla.
Aioli
  1. Vatkaa käsin yhteen keltuainen, sinappi ja pyree. Kaada sekoittaessasi öljyä kulhoon, ollen kuitenkin varovainen, ettei koostumus rikkoudu. Jos koostumus leikkaa joudut aloittamaan alusta.
  2. Kun olet saavuttanut hyvä koostumuksen voit lisätä sekoittaessasi vielä valkoviinietikan ja pippuria.
  3. Ota kaksi valkosipulinkynttä ja murskaa ne kuoressaan ennen kuorimista. Pilko pieneksi ja käytä sitten sormisuolaa paina veitsellä poikittain luoden hyvän massan, jossa mehut valkosipulista nousee pinnalle. Pilko suola- ja valkosipulimassan päälle vielä persiljaa ja sekoita yhteen ennen lisäämistä kulhoon.
Grillillä
  1. Anna hiiligrillin lämmetä kunnolla (voit luonnollisesti myös käyttää kaasugrilliä tai muuta ratkaisua). Grillaa lihaa kunnolla kummaltakin puolelta, kun lihasta nousee nestettä pinnalle, on hyvä tarkistaa tilanne. Jos neste on vaaleanpunaista on liha vielä rare, mutta kirkkaampi nesteen väri kielii well done-lihasta.
  2. Käytä epäsuoralla lämmöllä myös tomaattinippua ja parsaa grillillä, ole kuitenkin tarkka, että nämä eivät kärähdä. Ottaessasi parsan pois lämmöltä voit kaataa päälle ripauksen öljyä ja vielä suolata jonkin verran. Tomaatit saat irrottaa nipusta varovasti ja myös varovasti sekoittaa aioliin.
Annostelu
  1. Leikkaa liha 45-asteen kulmassa sopiviksi paloiksi. Aseta parsat lautaselle ensin, jatka rivistöllä laatulihaa ja ripottele tomaattiaiolia tasaisesti kattauksen päälle. Lopuksi voit vielä kaataa pihveistä irronnuttaa nestettä annoksen päälle ja viimeistellä tuoreella maustebasilikalla.

Vinkki!

Fileet ja paistit

“Nämä meidän fileet ja paistit on suomalaista lihaa parhaimmillaan. Gm-vapaa liha tulee suoraan perhetiloilta tänne Pietarsaareen, missä se leikataan käsin. Ja vaihtoehtojakin löytyy moneen makuun.”

Robert, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit