Siirry sisältöön
Micke Björklundin hiiligrillattu entrecoté parsapedillä, tomaattiaiolin kera

Micke Björklundin hiiligrillattu entrecoté parsapedillä, tomaattiaiolin kera

Naudan entrecoté pihvifilee n. 1 kg

4

Keskitaso

Minisarjassa ”Mickes matresa” ahvenanmaalainen kokki ja mediapersoona Michael Björklund tekee laadukkaita annoksia Snellmanin raaka-aineista ja tutustuu matkan varrella pohjalaisiin tuotanto-olosuhteisiin ja kunnon perhetiloihin. Sarjan toisessa jaksossa Micke grillaa päivän päätteeksi herkullista entrecôteta, ja täydentää annoskokonaisuutta omalla tomaattiaiolillaan sekä grillatuilla tomaateilla ja parsalla.

Ainekset

Micke Björklundin hiiligrillattu Entrecote
Aioli
  • 1 kpl kananmunan keltuaista
  • 2 tl makeuttamatonta sinappia
  • 1 tl tomaattipyrettä
  • 1.5 dl rypsiöljyä
  • 0.2 dl valkoviinietikkaa
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 dl persiljaa

Ohje

Leikkaa lihasta 3–4 reippaan kokoista pihviä ja anna levätä leikkuulaudalla huoneenlämpöiseksi. Mausta kummaltakin puolelta suolalla ja pippurilla.

Aioli

Vatkaa käsin yhteen keltuainen, sinappi ja pyree. Kaada sekoittaessasi öljyä kulhoon, ollen kuitenkin varovainen, ettei koostumus rikkoudu. Jos koostumus leikkaa joudut aloittamaan alusta.
Kun olet saavuttanut hyvä koostumuksen voit lisätä sekoittaessasi vielä valkoviinietikan ja pippuria.
Ota kaksi valkosipulinkynttä ja murskaa ne kuoressaan ennen kuorimista. Pilko pieneksi ja käytä sitten sormisuolaa paina veitsellä poikittain luoden hyvän massan, jossa mehut valkosipulista nousee pinnalle. Pilko suola- ja valkosipulimassan päälle vielä persiljaa ja sekoita yhteen ennen lisäämistä kulhoon.

Grillillä

Anna hiiligrillin lämmetä kunnolla (voit luonnollisesti myös käyttää kaasugrilliä tai muuta ratkaisua). Grillaa lihaa kunnolla kummaltakin puolelta, kun lihasta nousee nestettä pinnalle, on hyvä tarkistaa tilanne. Jos neste on vaaleanpunaista on liha vielä rare, mutta kirkkaampi nesteen väri kielii well done-lihasta.
Käytä epäsuoralla lämmöllä myös tomaattinippua ja parsaa grillillä, ole kuitenkin tarkka, että nämä eivät kärähdä. Ottaessasi parsan pois lämmöltä voit kaataa päälle ripauksen öljyä ja vielä suolata jonkin verran. Tomaatit saat irrottaa nipusta varovasti ja myös varovasti sekoittaa aioliin.

Annostelu

Leikkaa liha 45-asteen kulmassa sopiviksi paloiksi. Aseta parsat lautaselle ensin, jatka rivistöllä laatulihaa ja ripottele tomaattiaiolia tasaisesti kattauksen päälle. Lopuksi voit vielä kaataa pihveistä irronnuttaa nestettä annoksen päälle ja viimeistellä tuoreella maustebasilikalla.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 375 g
Energia 975 kJ / 235 kcal 3657 kJ / 882 kcal
Rasva 18.6 g 69.6 g
- josta tyydyttynyttä 4.7 g 17.5 g
Hiilihydraatit 1.5 g 5.6 g
- josta sokereita 1.3 g 4.8 g
Proteiini 14 g 53 g
Ravintokuitu 1.1 g 4 g
Suola 0.7 g 2.5 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle