Täytetty porsaan ulkofilee ja yrttijuurekset

Täytetty porsaan ulkofilee ja yrttijuurekset

Täytetty porsaan ulkofilee ja yrttijuurekset ovat ruoka-annos, jonka haluaa kantaa ruokapöytään kerta toisensa jälkeen. Jotta annos on mahdollisimman maistuva, niin anna paistin vetäytyä 15 minuuttia ennen ruokailua. Reseptin valmistamiseen voit halutessasi käyttää joko maatiaispossun ulkofileetä tai Maatiaispossun kasslerpalaa.

10

Ainekset

  • 1 kg Maatiaispossun ulkofilee
  • 1.5 tl suolaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 0.5 tl chilihiutaleita
  • Täyte
  • 1 pkt Ylikypsä pekoni
  • 2 banaanisalottisipulia
  • 100 g kuivattuja pehmeitä aprikooseja
  • 75 g para- tai saksanpähkinöitä
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 tl kuivattua rosmariinia
  • 0.75 tl suolaa
  • 1 rkl siirappia
  • 2 dl mandariineista tai appelsiineista puristettua mehua
  • 50 g rucolaa
  • 25 g voita paistamiseen
  • 1 tl merisuolahiutaleita
  • YRTTIJUUREKSET
  • 500 g porkkanoita
  • 300 g palsternakkoja
  • vettä, suolaa
  • 0.25 dl oliiviöljyä
  • 0.5 timjamia tai basilikaa (n. puoli ruukkua)
  • 0.5 tl suolaa
  • 2 tl hunajaa
  • puolikkaan sitruunan mehu

Tee näin

  1. Leikkaa ulkofileen yläreunaan pitkittäinen viilto, niin että levyn paksuus on noin 2 cm, älä leikkaa loppuun asti. Tee toinen viilto vastasuuntaan samoin ja vielä yksi viilto toiseen suuntaan ja levy on valmis. Halutessasi voit nuijia levyä kevyesti. Ripottele mausteet levylle, anna maustua huoneenlämmössä tunti.
  2. Leikkaa pekoni noin 3 sentin paloiksi, viipaloi kuoritut sipulin puolikkaat. Kuumenna laakea paistinpannu ja ruskista pekonipalat ja sipulit. Lisää aprikoosit, pähkinät, mausteet, suola, siirappi ja mehu. Keitä kunnes neste on haihtunut pannusta ja täyte on karamellisoitunut. Jäähdytä.
  3. Levitä täyte lihalevylle ja asettele huuhdotut rucolanlehdet päälle. Rullaa levy tiiviisti, sido narulla ja kääri napakasti alumiinifolioon ja siirrä rulla uunivuokaan saumapuoli ylöspäin. Kaada vuokaan 3 desiä vettä. Paista uunissa 160 asteessa kunnes lihalämpömittari näyttää noin 70 astetta, lisää vuokaan tarvittaessa vettä paiston aikana.
  4. Anna paistin vetäytyä 15 minuuttia ennen kääreen avaamista. Käytä vuoan ja paketin liemet kastikkeeseen. Kuumenna voi isossa pannussa, lisää merisuolahiutaleet ja paista liharullaan kaunis pinta. Tarjoa yrttijuuresten ja raikkaan salaatin kanssa.
  5. Yrttijuurekset: Leikkaa kuoritut juurekset isoiksi paloiksi. Keitä suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi. Valuta hyvin, höyrytä mahdollisesti kattilaan jäänyt vesi pois. Mausta öljyllä, yrttisilpulla, suolalla, hunajalla ja sitruunasta puristetulla mehulla. Tarjoa liharuokien kanssa.
  6. Voit käyttää valmistukseen myös Snellman Maatiaispossun kasslerpalaa.
Fileet ja paistit

“Nämä meidän fileet ja paistit on suomalaista lihaa parhaimmillaan. Gm-vapaa liha tulee suoraan perhetiloilta tänne Pietarsaareen, missä se leikataan käsin. Ja vaihtoehtojakin löytyy moneen makuun.”

Robert, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä