Siirry sisältöön
Täytetty porsaan ulkofilee ja yrttijuurekset

Täytetty porsaan ulkofilee ja yrttijuurekset

Kunnon pekoni 150 g

10

30min työaika + 1h kokonaisaika

Keskitaso

Täytetty porsaan ulkofilee ja yrttijuurekset ovat ruoka-annos, jonka haluaa kantaa ruokapöytään kerta toisensa jälkeen. Jotta annos on mahdollisimman maistuva, niin anna paistin vetäytyä 15 minuuttia ennen ruokailua. Reseptin valmistamiseen voit halutessasi käyttää joko maatiaispossun ulkofileetä tai Maatiaispossun kasslerpalaa.

Ainekset

Täytetty porsaan ulkofilee ja yrttijuurekset
Täyte
  • 1 kpl Snellman Kunnon pekoni 150 g
  • 2 kpl banaanisalottisipuli
  • 100 g aprikoosi kuivattu
  • 75 g saksanpähkinää
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 tl rosmariinia
  • 0.75 tl suolaa
  • 1 rkl siirappia
  • 2 dl appelsiinin mehu
  • 50 g ruukkua rucolaa
  • 25 g voita paistamiseen
  • 1 tl merisuolahiutaleita
Yrttijuurekset
  • 500 g porkkanaa
  • 300 g palsternakkaa
  • 1 kpl vettä keittämiseen
  • 1 tl suolaa
  • 0.25 dl oliiviöljyä
  • 0.5 kpl ruukkua timjamia
  • 0.5 tl suolaa
  • 2 tl hunajaa
  • 0.5 kpl sitruunanmehua

Ohje

Leikkaa ulkofileen yläreunaan pitkittäinen viilto, niin että levyn paksuus on noin 2 cm, älä leikkaa loppuun asti. Tee toinen viilto vastasuuntaan samoin ja vielä yksi viilto toiseen suuntaan ja levy on valmis. Halutessasi voit nuijia levyä kevyesti. Ripottele mausteet levylle, anna maustua huoneenlämmössä tunti.

Leikkaa pekoni noin 3 sentin paloiksi, viipaloi kuoritut sipulin puolikkaat. Kuumenna laakea paistinpannu ja ruskista pekonipalat ja sipulit. Lisää aprikoosit, pähkinät, mausteet, suola, siirappi ja mehu. Keitä kunnes neste on haihtunut pannusta ja täyte on karamellisoitunut. Jäähdytä.

Levitä täyte lihalevylle ja asettele huuhdotut rucolanlehdet päälle. Rullaa levy tiiviisti, sido narulla ja kääri napakasti alumiinifolioon ja siirrä rulla uunivuokaan saumapuoli ylöspäin. Kaada vuokaan 3 desiä vettä. Paista uunissa 160 asteessa kunnes lihalämpömittari näyttää noin 70 astetta, lisää vuokaan tarvittaessa vettä paiston aikana.

Anna paistin vetäytyä 15 minuuttia ennen kääreen avaamista. Käytä vuoan ja paketin liemet kastikkeeseen. Kuumenna voi isossa pannussa, lisää merisuolahiutaleet ja paista liharullaan kaunis pinta. Tarjoa yrttijuuresten ja raikkaan salaatin kanssa.

Yrttijuurekset: Leikkaa kuoritut juurekset isoiksi paloiksi. Keitä suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi. Valuta hyvin, höyrytä mahdollisesti kattilaan jäänyt vesi pois. Mausta öljyllä, yrttisilpulla, suolalla, hunajalla ja sitruunasta puristetulla mehulla. Tarjoa liharuokien kanssa.

Voit käyttää valmistukseen myös Snellman Maatiaispossun kasslerpalaa.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 300 g
Energia 640 kJ / 154 kcal 1920 kJ / 461 kcal
Rasva 9.9 g 29.7 g
- josta tyydyttynyttä 3.1 g 9.3 g
Hiilihydraatit 5.3 g 15.8 g
- josta sokereita 4.4 g 13.3 g
Proteiini 10 g 31 g
Ravintokuitu 1.7 g 5 g
Suola 1.1 g 3.3 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle