Kebakot
Nämä possun ja naudan jauhelihasta valmistetut kebakot eli mausteiset jauhelihavartaat sisältävät jännittävän yhdistelmän uusia ja tuttuja makuja. Paistetut tai grillatut jauhelihavartaat maistuvat erityisesti paahdetun sämpylän sekä minttukurkun ja jogurtin kanssa.
Parhaat kebakot syntyvät tietenkin laadukkaista raaka-aineista. Siksi Kunnon jauhelihan valmistukseen on käytetty ainoastaan tuoretta, pakastamatonta lihaa, joka säilyttää sekä makunsa että rakenteensa parhaalla mahdollisella tavalla. Maatiaispossua kasvatetaan perhetiloillamme, joissa eläimiä ei ruokinta lainkaan geenimuunnellulla rehulla.
Ainekset
- Kebakot
-
- 400 g Snellmanin Sikanauta jauhelihaa
- 3 valkosipulin kynttä
- 2 vihreää jalapenoa silputtuna
- 1 tl suolaa
- 1 tl ruokokidesokeria
- 1 sipuli
- 1 ruukku persiljaa
- 1 tl korianterin siemeniä
- 0.5 tl kuminaa
- 0.25 tl kanelia
- 0.25 tl inkivääriä
- 0.25 tl rouhittua mustapippuria
- 0.25 tl cayannepippuria
- 1 kananmuna
- Tarjoiluun
-
- 4 grillattua tai pariloitua sämpylää
- 1 kurkku karkeaksi raastettuna ja valutettuna
- 3 rkl mintunlehtiä silputtuna
- 8 rkl paksua jogurttia
Kebakot — Ohje
-
- Ota jauheliha huoneenlämpöön 30 minuutiksi. Murskaa valkosipulin kynnet sekoituskulhoon, lisää jalapenosilppu, suola ja ruokokidesokeri, sekoita hyvin.
- Silppua sipuli ja persilja. Rouhi korinanterin siemenet ja kumina ja sekoita loput mausteet jauhelihan joukkoon.
- Muotoile taikinasta ovaalinmallisia lihapullia. Halutessasi voit muotoilla pullat bambutikkuihin.
- Paista tai grillaa kypsiksi.
- Tarjoa paahdetun tai pariloidun sämpylän, minttukurkun ja jogurtin kanssa
Jauheliha on olennainen osa ruokakulttuuriamme ja monissa perheissä sitä syödään viikoittain. Me Snellmanilla haluamme, että kotikokeilla on mahdollisuus valita arkeensa laadukkaita tuotteita ja siksi teemme myös kaikkein tavallisimmat tuotteet parhaalla mahdollisella tavalla.
On jauhelihaa.
Ja sitten on tätä Kunnon jauhelihaa.