Hoppa till innehållet
Kryddig kebab av gris och nöt

Kryddig kebab av gris och nöt

Malet kött av gris och nöt 23 % 400 g

1h

4

Lätt

Denna kebab är gjord på malet kött av gris och nöt, och innehåller en spännande kombination av nya och bekanta smaker. Den stekta eller grillade kebaben smakar speciellt gott med en rostad fralla, mintgurka och jogurt. Högklassiga råvaror är speciellt viktiga för smaken när det kommer till kebab. Vid tillverkning av Snellmans malet kött används enbart färskt kött som aldrig varit nedfryst. Köttet bevarar båd Grisen är uppvuxen på en av våra familjegårdar där djuren matas med foder, som inte genmodifierats.e sin smak och sin konsistens tack vare Snellmans unika tillverkningssätt.

Ingredienser

Kryddig kebab av gris och nöt
  • 1 pkt Snellman Malet kött av gris och nöt 23 % 400 g
  • 3 vitlökslyftor
  • 2 grön jalopeno hackad
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk rörsocker
  • 1 lök
  • 1 kruka persilja
  • 1 tsk frön av koriander
  • 0.5 tsk kummin
  • 0.25 tsk kanel
  • 0.25 tsk ingefära
  • 0.25 tsk grovmald svartpeppar
  • 0.25 tsk cayennepeppar
  • 1 ägg
Till servering
  • 4 grillade frallor
  • 1 riven gurka (drenera vattnet)
  • 3 msk hackad mynta
  • 8 msk turkisk yoghurt

Instruktioner

Lyft fram köttet i rumstemperatur 30 min innan tillredning. Krossa vitlöksklyftorna i en blandningsskål. Lägg till den hackade jalopenon, saltet och sockret, och blanda väl. Hacka löken och persiljan. Grovmal kummin och korianderfrön. Blanda resten av ingredienserna med köttet. Forma ovalformade köttbullar av degen, och fäst på bambustickor om du vill.
Stek eller grilla kebabspetten.
Servera kebaben med rostade frallor, myntgurka och jogurt.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 250 g
Energi 846 kJ / 203 kcal 2116 kJ / 507 kcal
Fett 11.8 g 29.4 g
- varav mättat fett 5.1 g 12.7 g
Kolhydrat 13.1 g 32.7 g
- varav sockerarter 3.2 g 8 g
Protein 10 g 25 g
Fiber 1.4 g 3.4 g
Salt 0.8 g 2.1 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan