Kryddig kebab av gris och nöt
1h
4
Lätt
Ingredienser
Kryddig kebab av gris och nöt
- 1 pkt Snellman Malet kött av gris och nöt 23 % 400 g
- 3 vitlökslyftor
- 2 grön jalopeno hackad
- 1 tsk salt
- 1 tsk rörsocker
- 1 lök
- 1 kruka persilja
- 1 tsk frön av koriander
- 0.5 tsk kummin
- 0.25 tsk kanel
- 0.25 tsk ingefära
- 0.25 tsk grovmald svartpeppar
- 0.25 tsk cayennepeppar
- 1 ägg
Till servering
- 4 grillade frallor
- 1 riven gurka (drenera vattnet)
- 3 msk hackad mynta
- 8 msk turkisk yoghurt
Instruktioner
Lyft fram köttet i rumstemperatur 30 min innan tillredning. Krossa vitlöksklyftorna i en blandningsskål. Lägg till den hackade jalopenon, saltet och sockret, och blanda väl. Hacka löken och persiljan. Grovmal kummin och korianderfrön. Blanda resten av ingredienserna med köttet. Forma ovalformade köttbullar av degen, och fäst på bambustickor om du vill.
Stek eller grilla kebabspetten.
Servera kebaben med rostade frallor, myntgurka och jogurt.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 250 g | |
---|---|---|
Energi | 846 kJ / 203 kcal | 2116 kJ / 507 kcal |
Fett | 11.8 g | 29.4 g |
- varav mättat fett | 5.1 g | 12.7 g |
Kolhydrat | 13.1 g | 32.7 g |
- varav sockerarter | 3.2 g | 8 g |
Protein | 10 g | 25 g |
Fiber | 1.4 g | 3.4 g |
Salt | 0.8 g | 2.1 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.