Kananmuna-pinaattimureke ja kukkakaali-pekonimuru

Kananmuna-pinaattimureke ja kukkakaali-pekonimuru 1
6

Ainekset

  • 800 g Kunnon naudan jauheliha 10 %
  • 8 kananmunaa
  • 1 iso sipuli
  • 1 rkl öljyä
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 prk kermaviiliä
  • 5.5 tl suolaa
  • 1 karkeaksi rouhittua mustapippuria
  • 5.5 tl juustokuminaa
  • 100 g babypinaatinlehtiä huuhdottuna
  • 1 rkl voita tai margariinia vuoan voiteluun
Kukkakaali-pekonimuru
  • 1 kukkakaali (n. 600 g)
  • vettä, suolaa
  • 1 pkt Herra Snellmanin Kunnon pekonia
  • 1 tl roseepippuria
  • 0.5 tl rouhittua valkopippuria
  • 1 iso bataatti (lisukkeeksi)
  • 0.25 tl inkivääriä

Kananmuna-pinaattimureke ja kukkakaali-pekonimuru — Ohje

  1. Kuumenna uuni 170 asteeseen.
  2. Keitä 6 kpl kananmunia kuuden minuutin ajan ja jätä kaksi kananmunaa mureketta varten. Jäähdytä keitetyn munat kylmällä juoksevalla vedellä ja kuori.
  3. Silppua sipuli ja kuullota silppu miedolla lämmöllä läpikuultavaksi öljytilkassa paistinpannussa. Laita kaikki mureketaikinan aineet kulhoon, pinaatinlehdet kokonaisina, sekoita hyvin.
  4. Voitele 2 litran uunivuoka, laita puolet mureketaikinasta vuokaan ja asettele kananmunat taikinan päälle.
  5. Peitä munat lopulla murekeseoksella. Kaada toiseen uunivuokaan litran verran vettä, nosta foliolla peitetty murekevuoka vuokaan ja kypsennä uunissa 170 asteessa 45–60 minuuttia, tai kunnes murekkeen sisälämpötila on 70 astetta. Murekkeen kypsymisaika riippuu vuoan muodosta ja mureketaikinakerroksen paksuudesta.
  6. Kuori, pilko ja hyörytä bataatti lisukkeeksi.
  7. Anna murekkeen vetäytyä 20 minuuttia uunista ottamisen jälkeen. Kumoa mureke tarjoiluvadille ja koristele se kukkakaali-pekonimurulla. Tarjoa höyrytettyjen bataattikuutioiden ja raikkaan salaatin kanssa.
  8. Kukkakaali-pekonimuru: Laita huuhdottu ja verholehdettömäksi putsattu kukkakaali kattilaan. Valuta vettä kattilaan niin että kukkakaali juuri ja juuri peittyy. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5 minuuttia. Kaada keitinvesi pois. Jäähdytä kukkakaali kylmällä vedellä ja valuta hyvin.
  9. Silppua pekoni ja kukkakaali. Kukkakaali pyörähtää muruksi monitoimikoneessa hetkessä. Ruskista pekoni omassa rasvassaan kuumassa paistinpannussa. Lisää kukkakaalimurut ja paista rapeaksi. Mausta. Tarjoa murekkeen kanssa.
02Snellman_jauheliha_landingpage_banner-(1)

Jauheliha on olennainen osa ruokakulttuuriamme ja monissa perheissä sitä syödään viikoittain. Me Snellmanilla haluamme, että kotikokeilla on mahdollisuus valita arkeensa laadukkaita tuotteita ja siksi teemme myös kaikkein tavallisimmat tuotteet parhaalla mahdollisella tavalla.

On jauhelihaa.
Ja sitten on tätä Kunnon jauhelihaa.

Arvioi

Jaa

Kommentit