
Lihapullasubit
25min (josta aktiivista 15min)
4
Helppo
Ainekset
- 1 kpl Snellman Kunnon jalapeno-cheddar lihapullat 270 g
- 4 kpl sämpylää (suorakaiteen muotoista esim. sub sandwich)
- 200 g tomaattikastiketta
- 150 g cheddarjuustoa
Pico de gallo -salsa
- 1 kpl hopeasipulia
- 2 kpl tomaattia
- 1 kpl jalapenoa
- 0.5 kpl ruukkua korianteria
- 1 kpl limeä
- 0.3 tl suolaa
Ohje
-
Avaa sämpylät ja levitä ne uunipellille leivinpaperin päälle. Levitä sämpylöiden molemmille pinnoille puolet pizzakastikkeesta. Raasta cheddarjuusto ja lisää siitä ¾ osa sämpylöiden pohjapuolen päälle. Lisää lihapullat ja loput pizzakastikkeesta sekä juustosta. Paahda 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.
-
Valmista sillä välin pico de gallo. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna tomaatit, jalapeno ja korianteri. Yhdistä ainekset kulhossa. Raasta päälle limen kuori ja purista mehu. Mausta suolalla.
-
Ota sämpylät uunista ja lisää päälle pico de galloa. Käännä sämpylän kansi päälle ja tarjoa heti.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 270 g | |
---|---|---|
Energia | 922 kJ / 221 kcal | 2490 kJ / 596 kcal |
Rasva | 12.2 g | 32.9 g |
- josta tyydyttynyttä | 5.1 g | 13.8 g |
Hiilihydraatit | 16.3 g | 43.9 g |
- josta sokereita | 2.3 g | 6.3 g |
Proteiini | 11 g | 30 g |
Ravintokuitu | 2.4 g | 6.4 g |
Suola | 1.2 g | 3.3 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.