Lihapullat

Lihapullat maistuvat aina. Erityisen maukkaat lihapullat tehdään esimerkiksi Kunnon täyteläisestä naudan jauhelihasta, jonka kehitimme nimenomaan suomalaisten suosikkiruokia silmällä pitäen. Korkeamman rasvapitoisuuden ansiosta lihapullat säilyttävät mehevyytensä, eivätkä kuivu liiaksi. Lisäksi Kunnon täyteläinen naudan jauheliha on valmistettu gm-vapaasta ja 100 % suomalaisesta, pakastamattomasta naudanlihasta.

Lihapullat saavat helposti uusia makuvivahteita


Lihapullat voi maustaa monilla eri tavoin. Kokeile lisätä valmiiseen lihapullataikinaan (joka sisältää 400 g jauhelihaa) vaikkapa jotain seuraavista:

  • Pari ruokalusikallista sinappia ja saman verran ketsuppia
  • Ruukku rucolaa tai wasabirucolaa + pieni punasipuli silputtuna + 100 g jääkaappikylmää Koskenlaskija-juustoa karkeaksi raastettuna
  • Punainen chili tai vihreä jalapeno silputtuna + kolme valkosipulin kynttä murskattuna + pari desiä pakaste- tai säilykemaissia + 1 tl oreganoa
  • Rasia (60–70 g) ohutlehtistä pinaattia + 100 g fetajuustoa + ½ dl oliiviviipaleita + 1 tl hunajaa + ½ tl muskottipähkinää
  • 100 g Snellman Pekonia silputtuna ja rapeaksi muruksi paistettuna + 3 kevätsipulia silputtuna + omena karkeaksi raastettuna
  • 1 tl sitruunan kuoriraastetta ja 2 tl mehua + ½ ruukkua sitruunabasilikaa + 100 g pehmeää ricottajuustoa tai raejuustoa
  • 100 g silputtuja (herkku)sieniä hunaja-voipaistettuna + ½ salaattifenkolia raastettuna + tuoreyrttiä maun mukaan

Eräs hauska tapa tuoda vaihtelua lihapulliin on paistaa taikina voidelluissa muffinipellin vuoissa, näin saat aikaiseksi pikkumurekkeita. Ripottele murekkeiden pinnalle esimerkiksi juustoraastetta, silputtuja aurinkokuivattuja tomaatteja, kaprista, yrttisilppua, pähkinöitä tai siemensekoitusta ennen paistamista.