Italialaiset lihapullat
45min
4
Helppo
Ainekset
Italialaiset lihapullat
- 1 kpl Snellman Kunnon naudan paistijauheliha 7 % 400 g
- 200 g kermaviiliä
- 1 dl korppujauhoja
- 1 kpl kananmunaa
- 1 kpl sipulia
- 1 kpl ripaus suolaa
- 1 kpl ripaus mustapippuria
- 2 rkl tomaattipyrettä
- 1 dl kivettömiä oliiveja
- 1 rkl voita paistamiseen
Ohje
Sekoita korppujauhot ja kermaviili, anna turvota.
Kuullota sipuli voissa. Hienonna oliivit. Sekoita ainekset keskenään.
Muotoile lihapullat ja paista pannulla kauniin ruskeiksi.
Voit myös kypsentää lihapullat uunissa 220 °C noin 20 min.
Vinkki!
Katso myös resepti, jolla valmistat herkulliset perinteiset lihapullat tai lihapullat kermakastikkeessa. Myös kreikkalaiset lihapullat ovat ehdottomasti kokeilemisen arvoisia. Fetatäytteiset lihapullat tuovat niin ikään vaihtelua tavallisiin lihapulliin.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 200 g | |
---|---|---|
Energia | 738 kJ / 177 kcal | 1476 kJ / 354 kcal |
Rasva | 10.6 g | 21.1 g |
- josta tyydyttynyttä | 5.2 g | 10.4 g |
Hiilihydraatit | 6.1 g | 12.2 g |
- josta sokereita | 1.5 g | 3.1 g |
Proteiini | 13 g | 26 g |
Ravintokuitu | 0.8 g | 1.6 g |
Suola | 0.8 g | 1.5 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.