Siirry sisältöön
Italialaiset lihapullat

Italialaiset lihapullat

Kunnon naudan paistijauheliha 7 % 400 g

45min

4

Helppo

Si, si, si! Eli sanomme tottakai ”kyllä” italialaisille lihapullille. Nämä italialaiset lihapullat syntyvät Snellmanin paistijauhelihasta. Suolaisuutta ja välimerellistä vivahdetta reseptiin tuovat oliivit. Tarjoile vaikkapa tomaattikastikkeen ja pastan kera. Herra Snellmanin resepti, ole hyvä!

Ainekset

Italialaiset lihapullat
  • 1 kpl Snellman Kunnon naudan paistijauheliha 7 % 400 g
  • 200 g kermaviiliä
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 kpl kananmunaa
  • 1 kpl sipulia
  • 1 kpl ripaus suolaa
  • 1 kpl ripaus mustapippuria
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 1 dl kivettömiä oliiveja
  • 1 rkl voita paistamiseen

Ohje

Sekoita korppujauhot ja kermaviili, anna turvota.

Kuullota sipuli voissa. Hienonna oliivit. Sekoita ainekset keskenään.

Muotoile lihapullat ja paista pannulla kauniin ruskeiksi.

Voit myös kypsentää lihapullat uunissa 220 °C noin 20 min.

Vinkki!

Katso myös resepti, jolla valmistat herkulliset perinteiset lihapullat tai lihapullat kermakastikkeessa. Myös kreikkalaiset lihapullat ovat ehdottomasti kokeilemisen arvoisia. Fetatäytteiset lihapullat tuovat niin ikään vaihtelua tavallisiin lihapulliin.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 200 g
Energia 738 kJ / 177 kcal 1476 kJ / 354 kcal
Rasva 10.6 g 21.1 g
- josta tyydyttynyttä 5.2 g 10.4 g
Hiilihydraatit 6.1 g 12.2 g
- josta sokereita 1.5 g 3.1 g
Proteiini 13 g 26 g
Ravintokuitu 0.8 g 1.6 g
Suola 0.8 g 1.5 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle