Italienska köttbullar

Italialaiset lihapullat

Si, si för italienska köttbullar. Herr Snellmans recept, varsågod!

1 45 min

Ingredienser

  • 400 g stekmalet kött
  • 1 brk gräddfil
  • 0.5 dl skorpmjöl
  • 1 ägg
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa svartpeppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 nypa oregano
  • 1 dl stenfria oliver
  • 1 smör till stekningen

Italienska köttbullar — Gör så här

  1. Blanda skorpmjöl och gräddfil, låt svälla. Bryn löken i smör. Hacka oliverna. Blanda ingredienserna. Forma köttbullarna och stek i stekpannan tills de är vackert bruna. Du kan också tillreda köttbullarna i ugn i 220 °C i 20 min.
  2. Herr Snellmans recept, varsågod!
Allting stämmer i Riktig malet kött

Malet kött är en grundbult i vår matkultur och i många familjer äts malet kött varje vecka. Vi på Snellmans vill att alla hemmakockar skall ha möjligheten att välja de bästa möjliga produkterna till sin vardag, och därför producerar vi dessa så bra vi bara kan.

Det finns malet kött.
Och sen finns det Riktigt malet kött.

Rate

Dela

Kommentarer