Fetatäytteiset lihapullat ja tzatsikia

Fetatäytteiset lihapullat ja tzatsikia 1

Fetatäytteiset lihapullat tuovat hieman vaihtelua tavallisiin lihapulliin. Fetajuusto tuo lihapulliin mehevyyttä, suolaisuutta ja makua. Jauhelihaksi kannattaa valita Kunnon täyteläistä naudan jauhelihaa, joka valmistetaan aina gm-vapaasta ja 100 % suomalaisesta, pakastamattomasta naudanlihasta.

Fetatäytteisten lihapullien kylkeen sopii erinomaisesti tzatsiki. Meillä Snellmanilla hyväksi todetut reseptit, ole hyvä!

4 75 min

Ainekset

Lihapullat
  • 400 g Snellmanin Naudan jauhelihaa
  • 1 ripaus suolaa
  • 1 ripaus mustapippuria
  • 1 kananmuna
  • 1 fetakuutioita 1 kpl/lihapulla
  • 1 ds Tzatsiki
  • 1 kurkku, keskikokoinen, noin 300 g
  • 4 kynsi valkosipulin
  • 3 dl kreikkalaista maustamatonta jogurttia
  • 1 ripaus mustapippuria
  • 1 tl suolaa
Veneperunat
  • 2 suurehkoja perunoita/hlö
  • 1 ds rypsiöljyä
  • 1 ripaus grillimaustetta

Fetatäytteiset lihapullat ja tzatsikia — Ohje

  1. Sekoita jauhelihaan kananmuna ja suolaa sekä mustapippuria maun mukaan. Koepaista pieni pihvi maustamisen jälkeen, jotta voit varmistaa oikean maun. Paista uunissa 225 asteessa 12–15 minuuttia.
  2. Vinkki! Jäljelle jääneet fetakuutiot voit käyttää salaattiin tai jopa murustella mausteeksi tzatsikin joukkoon. Jos lisäät fetat tzatsikiin, jätä suola pois reseptistä.
  3. Veneperunat: Leikkaa perunat lohkoiksi. Laita perunat suurehkoon kulhoon ja sekoita joukkoon öljyä ja grillimaustetta. Asettele perunat leivinpaperin päälle ja paista 225 asteessa noin 30 minuutin ajan.
  4. Tzatsiki: Raasta kurkku ja valuta ylimääräiset nesteet pois siivilässä. Jos käytät tavallista maustamatonta jogurttia, valuta se harsolla vuoratussa siivilässä. Kreikkalaista jogurttia ei tarvitse valuttaa. Puserra valkosipulin kynnet ja sekoita ne jogurtin joukkoon. Mausta jogurtti mustapippurilla ja suolalla. Sekoita joukkoon kurkku.

Vinkki!

Katso myös italialaiset lihapullat -reseptimme.

Kunnon jauheliha

Rakastettu koska ei pakastettu

Snellmanin Kunnon jauheliha on aina tuoretta, pakastamatonta, 100-prosenttisesti suomalaista lihaa perhetiloilta.

On jauhelihaa.
Ja sitten on tätä Kunnon jauhelihaa.

Arvioi

Jaa

Kommentit