Fetatäytteiset lihapullat ja tzatsikia

Fetatäytteiset lihapullat ja tzatsikia 1

Fetatäytteiset lihapullat tuovat hieman vaihtelua tavallisiin lihapulliin. Fetajuusto tuo lihapulliin mehevyyttä, suolaisuutta ja makua. Fetatäytteisten lihapullien kylkeen sopii erinomaisesti tzatsiki. Meillä Snellmanilla hyväksi todetut reseptit, ole hyvä!

4 75 min

Ainekset

Lihapullat
  • 400 g Snellmanin Naudan jauhelihaa
  • 1 ripaus suolaa
  • 1 ripaus mustapippuria
  • 1 kananmuna
  • 1 fetakuutioita 1 kpl/lihapulla
  • 1 ds Tzatsiki
  • 1 kurkku, keskikokoinen, noin 300 g
  • 4 kynsi valkosipulin
  • 3 dl kreikkalaista maustamatonta jogurttia
  • 1 ripaus mustapippuria
  • 1 tl suolaa
Veneperunat
  • 2 suurehkoja perunoita/hlö
  • 1 ds rypsiöljyä
  • 1 ripaus grillimaustetta

Fetatäytteiset lihapullat ja tzatsikia — Ohje

  1. Sekoita jauhelihaan kananmuna ja suolaa sekä mustapippuria maun mukaan. Koepaista pieni pihvi maustamisen jälkeen, jotta voit varmistaa oikean maun. Paista uunissa 225 asteessa 12–15 minuuttia.
  2. Vinkki! Jäljelle jääneet fetakuutiot voit käyttää salaattiin tai jopa murustella mausteeksi tzatsikin joukkoon. Jos lisäät fetat tzatsikiin, jätä suola pois reseptistä.
  3. Veneperunat: Leikkaa perunat lohkoiksi. Laita perunat suurehkoon kulhoon ja sekoita joukkoon öljyä ja grillimaustetta. Asettele perunat leivinpaperin päälle ja paista 225 asteessa noin 30 minuutin ajan.
  4. Tzatsiki: Raasta kurkku ja valuta ylimääräiset nesteet pois siivilässä. Jos käytät tavallista maustamatonta jogurttia, valuta se harsolla vuoratussa siivilässä. Kreikkalaista jogurttia ei tarvitse valuttaa. Puserra valkosipulin kynnet ja sekoita ne jogurtin joukkoon. Mausta jogurtti mustapippurilla ja suolalla. Sekoita joukkoon kurkku.
Snellman_jauheliha_landingpage_banner

“Yhdistimme hyvän tuotteen ja hyvän pakkauksen. Kunnon jauhelihan uusi pakkaus on Suomen ekologisin jauhelihapakkaus ja samalla tuotekin parani käyttöominaisuuksiltaan.”

Arvioi

Jaa

Kommentit