Fetaostfyllda köttbullar, klyftpotatis och tzatziki

Fetatäytteiset lihapullat ja tzatsikia

Köttbullar, köttbullar, ge mig mera köttbullar!

4 75 min

Ingredienser

Köttbullar
  • 400 g Snellmans Stekmaletkött
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa svartpeppar
  • 1 fetaosttärningar 1st./köttbulle
Klyftpotatis
  • 2 potatisar 2–3 st/person
  • 1 ds rypsolja
  • 1 nypa grillkrydda
Tzatsiki
  • 1 medelstor gurka (ca 300g)
  • 4 vitlöksklyftor
  • 3 dl naturell yoghurt (grekisk)
svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Fetaostfyllda köttbullar, klyftpotatis och tzatziki — Gör så här

  1. Köttbullar: Blanda köttfärsen med salt och svartpeppar efter tycke och smak. Provstek för att kontrollera att smaken är den som önskats. Forma till runda bullar och stick in en fetaostbit i varje köttbulle. Stek köttbullarna i ugnen i 12–15 minuter i 225 grader. Tips! Överbliven fetaost kan användas i sallad eller smulas ner i tzatsikin!
  2. Klyftpotatis: Skär potatisen i klyftor. Placera potatisen i en skål och blanda med oljan och grillkryddan. Lägg potatisklyftorna på ett bakplåtspapper och stek i 225 grader i ca 30 minuter.
  3. Tsatziki: Riv gurkan och krama ur vätskan. Om vanlig naturell yoghurt används bör den få rinna av i ett kaffefilter i några timmar. Grekisk yoghurt kan användas direkt. Pressa vitlöken och blanda den med yoghurten. Krydda med svartpeppar och salt och blanda därefter i gurkan.
Allting stämmer i Riktig malet kött

Malet kött är en grundbult i vår matkultur och i många familjer äts malet kött varje vecka. Vi på Snellmans vill att alla hemmakockar skall ha möjligheten att välja de bästa möjliga produkterna till sin vardag, och därför producerar vi dessa så bra vi bara kan.

Det finns malet kött.
Och sen finns det Riktigt malet kött.

Rate

Dela

Kommentarer