
Fetaostfyllda köttbullar, klyftpotatis och tzatziki
35min (varav 20min aktiv)
4
Lätt
Köttbullar, köttbullar, ge mig mera köttbullar!
Ingredienser
Köttbullar
- 1 pkt Snellman Malet kött av nöt 20 % 400 g
- 1 tsk några nypor salt
- 1 svartpeppar
- 1 ägg
- 100 g fetaost i kuber
- 1 lök
Tzatsiki
- 1 gurka
- 2 vitlökslyftor
- 3 dl grekisk natural yoghurt
- 1 svartpeppar
- 0.5 tsk salt
- 1 tsk vitvinsvinäger
Klyftpotatis
- 8 potatis
- 1 dl rypsolja
- 0.5 tsk grillkrydda
Instruktioner
Köttbullar
- Blanda köttfärsen med salt och svartpeppar efter tycke och smak. Provstek för att kontrollera att smaken är den som önskats. Forma till runda bullar och stick in en fetaostbit i varje köttbulle. Stek köttbullarna i ugnen i 12–15 minuter i 225 grader.
Klyftpotatis
Skär potatisen i klyftor. Placera potatisen i en skål och blanda med oljan och grillkryddan. Lägg potatisklyftorna på ett bakplåtspapper och stek i 225 grader i ca 30 minuter.
Tsatziki
- Riv gurkan och krama ur vätskan. Pressa vitlöken och blanda den med yoghurten. Krydda med svartpeppar och salt och blanda därefter i gurkan.
Tips
Överbliven fetaost kan användas i sallad eller smulas ner i tzatsikin!
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 500 g | |
---|---|---|
Energi | 640 kJ / 154 kcal | 3198 kJ / 770 kcal |
Fett | 11.6 g | 57.9 g |
- varav mättat fett | 3.7 g | 18.3 g |
Kolhydrat | 4.8 g | 23.9 g |
- varav sockerarter | 1.1 g | 5.7 g |
Protein | 7 g | 34 g |
Fiber | 0.5 g | 2.3 g |
Salt | 0.7 g | 3.3 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
Köttbullar, köttbullar, ge mig mera köttbullar!